Cum poate argila sa vindece bolile ?

Argila este folosita ca remediu eficient pentru aproape toate tipurile de boli, chiar si pentru afectiuni ale cavitatii bucale, ale ochilor, pielii, stomacului sau articulatiilor. Bogata in substanta activa din punct de vedere biologic, saruri minerale si microelemente argila poate absoarbe grasimile si toxinele, mirosurile neplacute, gazele si puroiul, neutralizand microbii.

De-a lungul timpului s-a demonstrat ca terapia cu argila este benefica in intr-o varietate de afectiuni. Aceasta ajuta la improspatarea respiratiei si elimina orice tip de bacterie din cavitatea bucala. Pentru a beneficia de acest efect miraculos nu trebuie decat sa amesteci 2 linguri de lut cu un litru de apa iar dupa 8 ore este buna de utilizat.

Nu mai este o noutate faptul ca foarte multe boli pot fi tratate cu fructe, legume si cereale iar in acest context argila se dovedeste a fi la fel de efcienta. Aceasta face adevarate minuni in cazul bolilor respiratorii, precum pneumonia, bronsita, rinita si sinuzita. Pentru vindecarea acestor afectiuni trebuie sa amestecati o lingura de argila cu o lingura de apa, apoi lasati 20 de minute si e gata de folosire. Aceasta solutie se administreaza cu ajutorul pipetei la nivelul fiecarei nari de trei-patru ori pe zi, cate 40-50 de picaturi pentru fiecare nara.

Argila detoxifica organismul, eliminand substantele nocive si este foarte buna si pentru stomac. Aceasta ajuta la prevenirea sau vindecarea gastritei dar i la alinarea durerilor de arsuri stomacale sau ulcer. In plus, lupta in mod eficient impotriva bolilor de ficat sau ale intestinelor cum este colita. Argila elimina toxinele din organism, parazitii intestinali, previne greata si starile de voma cauzate de otravirea cu mancare.

Acest lut binefecator inlatura durerile de la nivelul articulatiilor si este foarte eficient pentru vindecarea bolilor de ochi, cum este cataracta, care poate duce la orbire. Argila poate fi folosita sub forma de picaturi pentru ochi sau sub forma de pasta sau lotiune.

Are un efect curativ asupra epidermei, avand in vedere ca este un agent puternic de purificare, dar si astringent. Puteti spune adio problemelor pielii cu ajutorul argilei dedeoarece aceasta curata in profunzime porii epidermei. De asemenea, argila faciliteaza recuperarea tesuturilor gingiilor si pielii, fiind folosita cu succes in tratarea psoriazisului, acneei si iritatiilor pielii.

Argila poate fi alba, rosie, verde sau albastra. Argila alba este compusa din silicat de aluminiu cu adaos de silicat de magneziu si calciu. Aceasta contine magneziu, fier si calciu si are un rol eficient in cazurile de extenuare si demineralizare a organismului precum si in anemie. Argila verde contine siliciu, aluminiu, oxid de fier, magneziu, oxizi alcalini de fier, apa. Aceasta este folosita in tratatrea bolilor care apar odata cu inaintarea in varsta, ateroscleroza, tuberculoza.

Argila rosie este de mare ajutor in bolile articulatiilor iar argila albastra are un aspect untos. Datorita continutului de minerale: calciu, magneziu, potasiu, fier, siliciu, sulf, titan, sodiu, clor, aluminiu si oligoelemente precum: mangan, cupru, iod, seleniu, crom, fosfor, germaniu, zinc, argint, brom, bor aceasta acopera necesarul zilnic de minerale al organismului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *