Tipuri de corpuri de iluminat potrivite spatiilor de birou

Corpurile de iluminat moderne de birou sunt disponibile intr-o gama larga de culori, forme si dimensiuni, permitand utilizatorului sa isi personalizeze spatiul de birou cu orice corp de iluminat prefera. Becurile cu incandescenta sunt accesibile, dar produc caldura, ceea ce le face mai putin potrivite pentru zonele de lucru.

Lampile fluorescente sunt mai eficiente din punct de vedere energetic si ofera o iluminare mai buna decat becurile incandescente. De asemenea, nu produc la fel de multa caldura ca alte tipuri de surse de lumina.

Luminile LED ofera cea mai eficienta optiune atunci cand vine vorba de economii de energie si longevitate. LED-urile pot fi folosite pentru o varietate de scopuri, cum ar fi iluminarea sarcinii sau iluminarea ambientala, deoarece vin in diferite culori, niveluri de luminozitate si temperaturi de culoare.

In plus, unele lumini LED au setari reglabile care permit utilizatorilor sa ajusteze cantitatea de luminozitate din zona lor de lucru in functie de mediul inconjurator sau de sarcina la indemana – lucru care nu este posibil cu becurile incandescente sau cu lampile fluorescente. In cele din urma, selectarea tipului potrivit de corpuri de iluminat pentru spatiul dvs. de birou va depinde de nevoile si preferintele dvs.

Iluminarea sarcinii

Iluminatul de lucru este un tip de iluminat care este specific pentru spatiile de birouri. Lampile ofera iluminare concentrata pentru o anumita zona, cum ar fi un birou sau o zona de lucru. Acest lucru ajuta la minimizarea oboselii ochilor in timp ce cititi, scrieti sau lucrati la proiecte. Tipurile comune de lumini de lucru includ lampi de birou, spoturi montate pe perete si lumini suspendate cu pozitii reglabile.

Lampile de birou pot fi mutate cu usurinta pentru diferite sarcini din spatiul de lucru. Spoturile montate pe perete sunt corpuri fixe care concentreaza lumina pe anumite zone fara a ocupa prea mult spatiu. In cele din urma, luminile suspendate pot fi ajustate pentru a oferi fascicule de lumina focalizate de deasupra spatiului de lucru sau din orice unghi cerut de utilizator.

Iluminare ambientala

Iluminarea ambientala este potrivita pentru iluminarea generala in intreaga camera. Cel mai adesea este folosita ca sursa principala de lumina intr-un spatiu de birou, deoarece umple intreaga camera cu lumina de intensitate scazuta. Cele mai comune tipuri de corpuri de iluminat ambiental includ aplice tavan si aplice de perete.

Plafonierele sunt montate pe tavan si sunt adesea disponibile in doua stiluri: cu montare incastrabila sau stil candelabru. Aplicele de perete sunt montate pe pereti pentru a oferi lumina de lucru sau de accent, adaugand in acelasi timp o nota decorativa unui spatiu.

Iluminat natural

Iluminatul natural este un factor important de luat in considerare atunci cand alegeti tipurile de corpuri de iluminat potrivite pentru spatiile de birouri. Multe studii au descoperit ca accesul la lumina naturala poate imbunatati productivitatea angajatilor, precum si poate reduce nivelul de stres .

Atunci cand selectati tipuri de corpuri de iluminat potrivite pentru spatiile de birouri, este important sa va asigurati ca acestea sunt reglabile sau pot fi reglate pentru a se adapta la schimbarea cantitatii de lumina naturala pe parcursul zilei. In plus, instalarea unei combinatii de lumini de lucru si ambientale va ajuta la crearea unui mediu echilibrat, reducand in acelasi timp stralucirea si oboseala ochilor.

Luminile de lucru ar trebui sa se concentreze pe zonele in care angajatii au nevoie de iluminare suplimentara, cum ar fi birourile sau ecranele computerelor, in timp ce luminile ambientale ofera iluminare generala in intreg spatiul. In cele din urma, utilizarea luminatoarelor sau ferestrelor amplasate strategic poate ajuta la maximizarea expunerii la lumina naturala.

Corpuri de iluminat LED

Corpurile cu LED-uri devin din ce in ce mai populare in spatiile de birouri datorita numeroaselor avantaje ale acestora. Au o durata de viata lunga in comparatie cu becurile incandescente. In plus, folosesc mult mai putina energie decat alte tipuri de surse de lumina si produc putina sau deloc caldura. In plus, corpurile LED pot fi adaptate pentru a se potrivi exact ambiantei dorite, cu variatoare de intensitate si temperaturi de culoare variabile.

Acest lucru este util in special pentru birourile care necesita anumite atmosfere in diferite ore din zi sau din noapte. Costul corpurilor LED este, de asemenea, competitiv in comparatie cu alte solutii de iluminat si poate chiar oferi economii de costuri pe termen lung, datorita eficientei energetice si durabilitatii sale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *