Lucratorii Thomas Cook fac lobby la Parlament impotriva falimentului companiei!

Un grup de angajati ai companiei Thomas Cook au planuit trimiterea a doua petitii cu mai mult de 60.000 de semnaturi catre autoritati pentru a impiedica falimentul uneia dintre cele mai mari companii din domeniul turistic la nivel global.

 

Fostii angajati care nu au primit salariile luni la rand sunt suparati ca ei si firma au fost abandonati de guvern. Prima dintre cele doua petitii, cu peste 50.000 de semnaturi, va fi inmanata la Downing Street pentru a solicita o ancheta completa a esecului si pentru ca directorii Thomas Cook sa le plateasca bonusurile. Cea de-a doua, cu cel putin 10.000 de semnaturi, va fi livrata catre Departamentul de Afaceri, Energie si Strategie Industriala apeland, prin prisma acestei campanii de lobby, la secretarul de afaceri Andrea Leadsom pentru a se asigura ca lucratorii afectati isi  vor primi salariile neplatite.

 

Multi dintre lucratorii care participa la manifestatie s-au reunit sa vorbeasca despre experientele lor personale, care includ probleme cu chiria, platile ipotecare si provocarea de a cumpara mancare fara niciun venit.

 

Au fost nevoiti sa solicite un credit universal, dar acestia nu vor primi nicio plata pana la sfarsitul lunii octombrie, cel mai devreme. Astfel, o multime de fosti angajati se simt in pericol si sunt pe cale sa aiba mari probleme financiare.

 

Protestul este sustinut de Uniunea Unita, care reprezinta o mare parte din cele 9 000 de agregatii de forta de munca din Marea Britanie.

 

Uniunea Sindicatelor de partea angajatilor Thomas Cook

Uniunea sustine ca Guvernul a permis companiei aeriene profitabile Thomas Cook sa se prabuseasca in lichidarea obligatorie, in timp ce filialele Thomas Cook din Germania, Spania si Scandinavia, au putut continua sa asigura zboruri pe masura ce primeau sprijin din partea Guvernelor nationale respective.

 

Secretarul general adjunct al Unirii, Diana Holland, a declarat: „Uniunea este incantata sa sprijine lobby-ul si sa protesteze in Parlament, sustinand procesul care a fost organizat de lucratorii Thomas Cook care si-au pierdut locul de munca fara avertisment.”

 

„Faptul ca muncitorii vin in parlament din toate regiunile Marii Britanii demonstreaza exact cat de furiosi sunt lucratorii in ceea ce priveste Guvernul, care cred ca, pe buna dreptate, i-a abandonat.”

 

„In aceasta saptamana, lucratorii nu au avut niciun venit, deoarece nu li s-a platit salariul.

 

„Muncitorii nu inteleg cum a fost permisa companiei aeriene profitabile Thomas Cook sa se prabuseasca in timp ce filialele europene au putut continua sa zboare.”

 

„Cel putin muncitorii Thomas Cook au meritul sa primeasca un raspuns la intrebarea de ce compania a fost lasata sa se prabuseasca, precum si o explicatie din partea Guvernului cu privire la lipsa de actiune in acest sens.”

 

Intre timp, sindicatul deja organizeaza vineri o sesiune pentru a gasi solutii la a sprijini lucratorii Thomas Cook care aveau sediul pe aeroportul din Bristol.

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *