Gafa notabila a lui Klaus Iohannis in primul discurs din 2024

Presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, a debutat discursurile din acest an cu un moment neasteptat care a captat atentia publicului. O gafa neobisnuita a fost punctul central al atentiei.

In primul sau discurs public din anul 2024, Klaus Iohannis nu a reusit sa ramana neobservat. O greseala de pronuntie a fost suficienta pentru a atrage toate privirile: pronuntarea incorecta a numelui tarii Chile.

Discursul presedintelui a cuprins o retrospectiva a vizitelor efectuate in anul anterior in Asia, Africa si America de Sud. In timp ce sublinia realizarile Romaniei pe continentul sud-american, Iohannis a pronuntat gresit numele tarii Chile, spunand „kile”.

„In 2024, prioritatile Romaniei includ consolidarea colaborarii cu tarile africane si continuarea initiativelor axate pe educatie si transfer de expertiza. Aceasta abordare a fost reflectata si in vizitele din aprilie 2023 in America Latina, in Brazilia, Chile si Argentina, unde am subliniat interesul Romaniei si al Uniunii Europene pentru un dialog politic la nivel inalt.

Am convenit cu liderii tarilor vizitate din Africa, America Latina si Asia sa aprofundam relatiile bilaterale nu doar in domenii comerciale si de investitii, ci si in sectoare de actualitate ca schimbarile climatice, tranzitia verde si digitalizarea”, a mentionat Klaus Iohannis.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *