X inchide

Cele mai noi extensii si unelte in versiunea Autodesk AutoCAD 2022

Datorita functiilor si a uneltelor implementate in cadrul acestui program asistat de calculator, AutoCAD este folosit cu succes in foarte multe domenii de activitate, dintre care pot fi amintite arhitectura, mecanica, geografia sau chiar medicina. Cautand mereu sa aduca inovatii care sa raspunda cerintelor de pe piata secolului 21, AutoCAD propune o ultima versiune cu extensii si unelte noi, si anume versiunea .

Ce aduce nou versiunea AutoCAD 2022?

Din dorinta de a raspunde nevoilor si cerintelor fiecarui domeniu de activitate care apeleaza la programele din suita Autodesk AutoCAD, versiunea AutoCAD 2022 ofera accesul la noi seturi de extensii si unelte specializate pentru fiecare domeniu de activitate. Cu ajutorul acestor noi extensii procesul de proiectare va avea un randament mai mare cu 63% prin functiile personalizate si extensii inteligente foarte utile pentru automatizarea proceselor repetitive.

Noutatile in privinta extensiilor si a uneltelor se refera la implementarea urmatoarelor seturi de unelte: Mechanical Toolset, Architecture Toolset, Electrical Toolset, MEP Toolset, PLANT 3D Toolset sau Raster Design Toolset. Setul de unelte Mechanical Toolset asigura accesul la mai mult de 700000 de functii, simboluri si parturi inteligente in cadrul unui sistem avansat de administrare a diferitelor layere folosite in proiectare. Architecture Toolset permite generarea automata a planurilor de etaj, a sectiunilor unei cladiri si a fatadelor acesteia pe baza unui model 3D pentru proiectul respectiv.

Electrical Toolset permite realizarea unor verificari in timp real cu privire la sistemele electrice ale unui proiect. Ulterior pot fi realizate rapoarte detaliate in cadrul proiectului, rapoarte care vizeaza componentele si cablurile electrice folosite. MEP Toolset este un set de functii folosit pentru etapa de documentare si proiectare a sistemelor MEP, pentru retele HVAC, dar si pentru retele sanitare si electrice. Setul de functii PLANT 3D este foarte eficient in etapa de proiectare 2D si 3D pentru acele instalatii tehnologice care au la baza anumite specificatii si criterii. Astfel instalatiile industriale sunt modelate pornind de la diagrama P&ID si ajungand la modelul 3D al instalatiei respective.

Pentru integrarea datelor GIS in fisierele de tip CAD, versiunea de AutoCAD 2022 vine cu MAP 3D Toolset. Acest set de functii foloseste date spatiale in diferite versiuni si sub diferite sisteme de coordonate pentru a se conecta si a face schimb de date cu suita de programe ArcGIS pentru ca ulterior sa realizeze conversia de mare precizie a informatiilor de tip GIS. MAP 3D este un set de functii foarte eficient pentru proiectarea si gestionarea retelelor de infrastructura. In cele din urma avem Raster Design Toolset, acesta oferind seturi de functii specializate pentru editarea desenelor anterior scanate si pentru conversia ulterioara a imaginilor de tip raster in obiecte de tip DWG.

Versiunea AutoCAD 2022 aduce de asemenea si o serie de imbunatatiri pentru anumite functii existente in versiunile anterioare. Functia Trace permite comentarii si marcarea diferitelor desene fara a face modificari asupra desenelor, putand fi ulterior vizualizate de proiectanti. Functia Share asigura posibilitatea de partajare in deplina siguranta a proiectelor intre diferiti colaboratori.

Functia Count ofera posibilitatea de a se numara automat toate blocurile sau entitatile care se regasesc intr-un desen, iar datele calculate automat se vor regasi ulterior in tabele dinamice care pot fi actualizate. Functia Push to Autodesk Docs ofera utilizatorilor posibilitatea de a publica in format PDF plansele cu desene direct in Autodesk cloud, iar functia Floating windows ofera posibilitatea de a edita si de a vizualiza simultan mai multe fisiere in ferestre alaturate sau in ferestre afisate pe un al doilea display.

CADexpert NET –furnizor de solutii Autodesk AutoCAD

Pentru toti utilizatorii si clientii care folosesc solutii software Autodesk AutoCAD si care doresc sa beneficieze de avantajele oferite de cele mai noi functii AutoCAD 2022, firma CADexpert NET ofera solutii complete pentru suita de programe Autodesk AutoCAD. CADexpert NET ofera licenta pentru AutoCAD 2022 si servicii conexe, dar in acelasi timp poti beneficia de consultanta de specialitate si chiar de instruire pentru folosirea programelor AutoCAD. Detalii complete privind oferta de programe AutoCAD si servicii pot fi gasite la www.cadexpert.eu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *