X inchide

Vine iarna – cum asiguri confortul termic al locuintei tale?

Temperaturile scad zilnic si, incetul cu incetul, iarna isi intra in drepturi. Cu atat mai mult trebuie sa acordam atentie sporita confortului termic din locuinta. Acesta este influentat in cea mai mare parte de temperatura si de umiditatea din exteriorul casei, de aceea, daca nu exista probleme la sistemul de incalzire, disconfortul dispare rapid.

Specialistii sustin ca temperatura ideala pe timp de iarna este cu unu sau doua grade mai scazuta decat din timpul verii. Astfel ca se recomanda o temperatura constanta de 20-22 de grade celsius. Motivul este ca atunci cand e prea cald este mai greu sa te concentrezi, in timp ce frigul si umezeala favorizeaza condensul si aparitia mucegaiului.

Iata cum poti mentine confortul termic la locuintei tale:

Izolarea termica a locuintei – solutie pe termen lung

Izolarea termica pe exterior a locuintei este o solutie mai scumpa, fiindca presupune renovarea casei, dar care se amortizeaza in timp, fiind o solutie pe termen lung. O locuinta insuficient de izolata consuma de 2 pana la 3 ori mai multa resursa de caldura. Daca alegi aceasta solutie, sa ai in vedere utilizarea de materiale neinflamabile. De asemenea, pentru o si mai mare economie de caldura, izoleaza nu doar exterior, ci si interior. Verifica sa nu ai pierderi de caldura pelanga geamuri sau usi si izoleaza-le corespunzator.

Incalzirea in pardoseala – caldura distribuita uniform

Incalzirea in pardoseala este una dintre inventiile moderne in trend in materie de locuinte. Aceasta elimina caloriferele inestetice si, in acelasi timp, iti ofera caldura de jos in sus, ceea ce creeaza un confort termic sporit. Sunt rentabila, deoarece mentine aceeasi temperatura in toata locuinta.Sistemele de incalzire in pardoseala consta intr-o retea de conducte cu apa cald montate sub pardoseala. Astfel ca podeaua devine elementul radiant si pastreaza caldura in locuinta mai mult timp.

Centrala termica – costuri tinute sub control

Instalarea unei centrale termice este de departe cea mai populara metoda de asigurare a confortului termic. Sunt puse la dispozitia doritorilor mai multe tipuri de centrale de caldura pe gaz – de la cele mai simple, la modele mai sofisticate ce se pot conecta la telefonul tau mobil, oferindu-ti acces de la distanta cu ajutorul unui program.

Unele centrale vin cu un sistem de programe special concepute pentru sanatatea noastra de catre specialisti in domeniu.
Centrala ne permite sa tinem sub control costurile legate de caldura, ea fiind pornita si oprita de catre proprietar oricand doreste. Aceasta mai vine cu un beneficiu – este usor de reparat, piesele de schimb se gasesc in magazine fizice sau online, insa are un consum ridicat de curent.

Aparatele de incalzit electrice – spatiu de incalzire redus

Cea mai la indemana metoda alternativa de incalzire a locuintei este caloriferul electric. Setarile caloriferului se pot ajusta in functie de preferinte cu ajutorul treptelor de incalzire si a termostatului reglabil. Pentru a incalzi o suprafata mai mare, se recomanda un calorifer de minim 2000W. Acesta poate fi achizitionat din magazinele online de electronice, precum Ideall.ro, unde gasesti o gama variata de electrocasnice de la prajitor de paine pana la cele mai soficticate aparaturi pentru locuinta ta.Pentru tine care este temperatura la care te simti cel mai bine si cum o pastrezi la nivelul optim?

Sursa foto: Freepik.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *