X inchide

Unde se regasesc cele mai inguste strazi din lume ?

Strada care poarta titlul de cea mai ingusta strada din lume se afla in orasul vechi Reutlingen, din Germania. Este vorba despre o alee ingusta, numita Spreuerhofstraße, care se afla intre 2 case construite foarte aproape una de cealalta. Aceasta strada are o latime de doar 31 de centimetri in cel mai ingust punct iar in medie are 40 de centimetri iar ca lungime 3,8 metri. Strada face parte din oras astfel ca este considerata o strada publica.

Cele mai inguste strazi din lume sunt : Spreuerhofstrasse, Germania Qianshi Hutong, Beijing Strada Sforii, Romania Mårten Trotzigs Gränd, Suedia, Aleea Fan Tan, Canada Parliament Street, Anglia.

Spreuerhofstrasse, Germania

Nu este o strada prea frumoasa insa atractia consta datorita spatiului restrans. Pentru a traversa aceasta strada trebuie sa te strecori pe langa doi pereti iar atunci cand ploua apa se prelinge de pereti. Multi turisti vin aici pentru a admira aleea dar nu prea indraznesc sa o parcurga deoarece exista posibilitatea sa ramana blocati. Aceasta se regaseste in Cartea Recordurilor Guinness.

Cele mai multe strazi inguste se afla in Europa, si doar cateva in America de Nord si Asia.

Qianshi Hutong, Beijing

Reprezinta strazile vechi din Beijing. Qianshi Hutong are o lungime de 180 de metri si se afla in districtul Dongcheng.  În punctul cel mai ingust, masoara 40,64 cm, iar cine vrea sa treaca pe aici trebuie sa adopte o pozitie laterala. Aleea s-a îngustat odată cu extinderea bancilor.

Strada Sforii, Romania

Strada Sforii se afla in Brasov. Initial a fost cosntruita ca un coridor care sa fie folosit de pompieri. Are o lungime de 260 de metri si este lata de 44-53 de centimetri. Este considerată una dintre cele mai inguste strazi din Europa si reprezinta un punct de atractie turistica pentru vizitatori.

Mårten Trotzigs Gränd, Suedia

Se afla Stockholm, Suedia. Este o alee cu 36 de trepte care se ingusteaza pana la 35 de centimetri. Acesta strada poarta numele lui Mårten Trotzig, un cetatean german care a emigrat în oras si-a cumparat o multime de proprietati pe aceasta strada, chiar si un un magazin.

Aleea Fan Tan, Canada

Strada este situata in cartierul Chinatown din Victoria, in Columbia Britanica. Aceasta face legatura intre Pandora si Fisgard Avenues.  Are 35 de centimetri in locul cel mai ingust. Initial a fost un cartier cu jocuri de noroc, populat cel mai des de catre drogati.

Pe alee se regaseste un studio de yoga, o galerie de arta, un magazin de instrumente muzicale, o cafenea, un magazin de haine vechi si un magazin de articole de bucatarie care merita vizitate de catre turisti.

Parliament Street, Anglia

Este o straduta cu o lungime de 160 de metri, din orasul Exeter, Anglia. In punctul cel mai ingust, are doar 25 de centimetri iar in punctul cel mai lat are 45 de centimetri. Parliament Street face legatura dintre Waterbeer Lane si High Street.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *