X inchide

Tot ceea ce trebuie sa stii despre radierea unei firme de la Registrul Comertului

Cu toate ca orice societate comerciala este infiintata cu obiectivul de a aduce profit si de a se dezvolta, din varii motive nu orice societate comerciala reuseste sa atinga aceste deziderate. Fie ca dupa o anumita perioada de timp lucrurile nu mai functioneaza, fie ca inca din primele luni lucrurile nu urmeaza directia dorita, atunci cand o societate isi inceteaza activitatea este important ca administratorii firmei respective sa aiba in vedere radierea firmei de la Registrul Comertului.

Atunci cand discutam despre procesul de radiere firma avem in vedere o serie de operatiuni specifice prin care o firma este stearsa complet si definitiv din evidentele Registrului Comertului. Aceste operatiuni sunt foarte asemanatoare cu cele de infiintare a unei firme. Tocmai de aceea vorbim despre un proces care solicita timp si energie pentru completarea unei documentatii.

Importanta radierii firmei de la Registrul Comertului

In momentul in care o firma isi inceteaza activitatea propriu-zisa, aceasta nu mai produce nici un profit, neavand activitate. Pe de alta parte, daca activitatea este suspendata, dar firma continua sa figureze in evidentele Registrului Comertului, exista situatii in care administratorii firmei respective vor avea de suportat diferite costuri cu diferite taxe sau cu penalitati. Daca este cert faptul ca pe societatea comerciala respectiva nu se vor mai desfasura activitati, atunci cea mai buna decizie este radierea definitiva a firmei respective.

Acest lucru asigura fiecare administrator de firma ca peste ani nu va avea probleme cu diferite costuri sau cu eventuala deschidere a unei noi societati comerciale. Daca nu dispui de timpul necesar pentru a urma acest procedeu de radiere firma sau daca nu doresti sa iti consumi energia cu completarea documentatiei specifice acestui proces, trebuie sa stii ca acum poti apela la servicii profesionale pentru radierea firmei de la Registrul Comertului. Astfel de servicii sunt puse la dispozitie de firmele specializate in consultanta juridica si in deschiderea de societati comerciale.

Servicii pentru radierea firmei de la Registrul Comertului

Cu ajutorul profesionistilor in radiere firma vei scapa de stresul de a completa documente specifice care trebuie depuse la Registrul Comertului. Mai mult decat atat, intreg procesul se va desfasura foarte repede si fara intarzieri datorate unei documentatii incomplete. Odata ce lasi in seama profesionistilor radierea firmei toate etapele care trebuie urmate in cadrul acestui proces vor fi solutionate eficient de specialistii unei astfel de firme.

In acest sens se va intocmi actul de dizolvare al societatii comerciale respective, act care trebuie ulterior publicat in Monitorul Oficial partea a IV-a. Orice societate comerciala care nu are datorii fata de terti va fi radiata definitiv in termen de 30 de zile de la publicarea actului de dizolvare a societatii respective.

Tot in cadrul serviciilor profesionale de radiere firma vei beneficia si de reprezentarea in raport cu institutiile statului, institutii precum Registrul Comertului si ANAF. In finalul acestui proces firma la care ai apelat va ridica rezolutia care atesta radierea firmei de la Registrul Comertului si inmaneaza aceasta rezolutie administratorului firmei care a solicitat radierea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *