X inchide

Tot ce trebuie sa stii despre gazduirea web

Pentru cei care nu stiu inca, gazduirea web este un serviciu care va permite sa urcati un site sau o pagina web pe internet. De fapt, acest serviciu este oferit de catre o companie ce va pune la dispozitie tehnologiile necesare pentru ca un site sa functioneze in parametrii optimi in mediul online. In mod normal, site-urile sunt pastrate pe computere speciale numite servere, iar in momentul cand le accesati, computerul se conecteaza la serverele respective iar paginile web vor fi afisate imediat.

Gazduirea web presupune ca deja detineti un domeniu web, adica ati ales deja un nume care sa va personalizeze afacerea. Serviciile de web hosting va ofera posibilitatea de a va crea un domeniu web pentru orice afacerea si sa o faceti prezenta in mediul online.Serviciul de gazduire web detine 4 componente principale si-anume domeniul, gazduirea DNS, gazduirea web si gazduirea email. In primul rand, numele domeniului este controlat si totodata, pastrat de compania de la care l-ati achizitionat chiar daca dumneavoastra sunteti singurul proprietar al acelui domeniu pe perioada respectiva si nimeni nu mai poate avea un domeniu identic cu acesta.

Gazduirea DNS se refera la acel server care transforma adresele web in adrese de internet, cunoscute si sub numele de adrese IP. Internetul functioneaza pe baza acestor adrese IP, astfel ca fara gazduirea web DNS un site nu poate exista de fapt in mediul online. Gazduirea web  sau web Web hosting este serviciul care gazduieste practic site-ul pe care il detineti.  Este important ca furnizorul de web hosting pe care il alegeti sa va ofere viteza de care aveti nevoie, sa va sustina cantitatea de informatii necesare si sa faca actualizarea la timp.

In cele din urma gazduirea email se refera la serviciul care gazduieste email-urile asociate site-ului propriu. Acesta permite trimiterea si primirea email-urilor in timp util. Rasfoiti cu atentie ofertele disponibile pe piata si alegeti compania care are capacitatea si disponibilitatea de a va ajuta sa faceti cele mai bune alegeri pentru site-ul dumneavoastra.

Exista mai multe tipuri de gazduire web, care va ofera nenumarate avantaje de interes maxim pentru ca afacerea dumneavoastra sa fie vizibila online. Astfel ca puteti alege gazduirea shared care este cea mai populara dintre tipurile de gazduire web si presupune ca spatiul fizic existent pe un server precum si resursele acestuia sunt folosite in acelasi timp de catre mai multe site-uri.

Datorita progresului tehnologic s-a dovedit ca acest tip de gazduire web este extrem de eficient. Mai mult decat atat, il puteti gasi la un raport calitate pret deosebit de bun, daca alegeti sa colaborati cu o companie de web hosting demna de incredere. Pentru ca afacerea dumneavoastra sa se bucure de vizibilitate marita acest tip de gazduire este ideal dat fiind faptul ca este mult mai accesibil si mai usor de folosit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *