X inchide

Tot ce trebuie sa stii despre companiile de car rentals

Se intampla de multe, mai ales daca alegi sa pleci intr-un alt oras si trebuie sa imparti masina personala cu partenerul de viata, sau daca pleci intr-o calatorie de afaceri in exteriorul tari sau pur si simplu vrei sa pleci intr-o vacanta, sa prefer sa inchiriezi o masina decat sa folosesti transportul in comun sau alte servicii care te pot ajuta sa te deplasezi.

Atunci cand apelezi la o companie de car rentals, o faci pentru ca iti doresti, confort, libertate si flexibilitate. Ei bine, toate aceste aspecte ar trebui sa ti le ofere si contractul de inchiriere auto. Dar de multe ori informatiile care ar trebui sa iti ofere aceste beneficii se pierd din diverse cauze, fie ca nu ai suficient timp sa te informezi, fie ca nu le ceri de la personalul companiei de inchirieri si asa mai departe.

Nu cred ca mai este nevoie sa iti spunem, dar o facem totusi, sa fii atent la toate aspectele ce tin de:

– Pretul total pe care il vei plati pentru servicii contractate – ce servicii, ce beneficia include pretul pe care il vei plati si care sunt optiunile pentru care trebuie sa platesti in plus.

– Asigurarea masinii, asigurarea pentru furt, asigurarea civila, garantia pe care compania o solicita – acestea sunt poate ca primele aspecte pe care trebuie sa le verifici si sa le intelegi, caci in caz contrar vei putea fi bun de plata in cazul in care masina este avariata, furata sau implicata intr-un accident rutier.

– Kilometrii – unele companii impun o anumita limita de kilometri parcursi pe zi, o limita care o data depasita va genera automat o taxa suplimentara. Dar sunt companii care nu au o limita de kilometric, precum Premier Rent a Car.

– Conditiile de inchiriere a masinii, in ce conditii poti lasa pe altcineva sa conduca autovehiculul; spre exemplu: unele companii solicita ca soferul sa aiba cel putin 21 ani, un permis valabil si obtinut de cel putin 12 luni, un card de credit valabil, iar in cazul in care masina va fi condusa si de altcineva, persoana respectiva trebuie trecuta in contractul de inchiriere si trebuie sa fie prezenta in momentul in care acesta se semneaza.

– Starea masinii – este indicat ca atunci cand ridici masina de la compania care ti-o inchiriaza sa fii foarte atent la toate defectiunile pe care aceasta de are – fie ca este vorba de zgarieturi, lovituri sau defectiuni la partea mecanica. Nu uita sa faci si poze, iti pot fi de folos atunci cand o returnezi.

– Zona in care poti conduce masina, spre exemplu unele companii iti specifica prin contract ca nu poti conduce masina in afara teritoriului Romaniei fara o autorizatie scrisa oferita de acestea. Sau faptul ca masina trebuie condusa numai pe Drumuri Nationale sau Europene marcate corespunzator.

– Predarea masinii – aceasta trebuie predata la momentul si locul stabilit, nici mai devreme, nici mai tarziu si nici in alte locuri. De ce nu este bine sa duci masina mai repede? Pentru ca unele companii de inchirieri auto, pe langa faptul ca nu iti vor returna banii, iti vor cere si o taxa suplimentara.

Deci ar fi bine sa te interesezi si sa ai in vedere si acest aspect. Iar daca masina este returnata dupa termenul stabilit, compania te va mai taxa cu inca o zi. Spre exemplu, Premier Rent a Car, te mai pasuieste inca o ora dupa expirarea termenului stabilit. Deci chiar daca intarzii 50 de minute, nu vei mai plati inca o zi de inchiriere.

Ce alte sfaturi iti putem oferi si ce altceva mai este absolut necesar sa stii inainte de a inchiria o masina?

1. Extra optiunile pot fi costisitoare si pana la urma GPS-ul sau scaunul pentru copil il poti aduce si tu de acasa, fara a plati pentru ele.

2. Asigurarile, fii foarte atent pentru ce asigurari optezi – sa nu cumva sa platesti pentru o multitudine de asigurari si totusi sa le ratezi pe cele mai importante.

3. Rezerva pe o perioada mai mare. Stim ca acest lucru poate suna ciudat, dar uneori cateva zile, si chiar cateva ore in plus iti pot aduce o reducere substantiala. Nu inchiria niciodata pe o perioada care sa fie la limita – intotdeauna exista evenimente neprevazute care te pot intarzia. Daca nu esti convins ca poti returna masina in termenul stabilit mai plateste o zi, astfel te poti bucura de timpul petrecut in vacanta, fara sa stres!

Poate pare ca inchirierea unei masini este o treaba dificila, sinceri sa fim actiunea poate fi coplesitoare daca faci acest lucru pentru prima data si nu ai prieteni care sa iti recomande o anumita companie. Dar o data ce ai gasit o companie care sa faca mai mult decat sa iti vanda un serviciu, ci sa iti fie partener, atunci lucrurile nu sunt la fel in inspaimantatoare.

De asemenea, iti recomandam sa nu apelezi la o singura companie de inchirieri auto, cere mai multe oferte, testeaza mai multe companii si ramai cu cea care ti se pare cea mai convenabila pentru tine.
Ai nevoie de o masina pe care sa o inchiriezi cat mai repede posibil si pe o perioada cat mai mare? Poti apela cu incredere la Premiere Rent a Car, masina poate fi ridicata de oriunde din Bucuresti si chiar din Otopeni. Mai multe detalii, conditii, preturi si modele pentru masini vei gasi pe www.premierrentacar.ro. Drumuri bune.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *