X inchide

Sfaturi utile pentru intretinerea si ingrijirea perdelelor

Fiecare dintre noi se ocupa constant si periodic de pastrarea curateniei in propria locuinta. Facem curatenie saptamanal si in acelasi timp facem curatenie generala o data sau de doua ori pe an. Facem curatenie si daca am renovat locuinta. Ei bine, in privinta curateniei nu trebuie sa omitem intretinerea si curatarea perdelelor. Si aceste accesorii pe care cei mai multi dintre noi le avem acasa au nevoie de intretinere si de curatare pentru a contribui la curatenia intregii locuinte.

Datorita faptului ca perdelele sunt confectionate din materiale delicate, este nevoie sa stim cum putem asigura intretinerea si ingrijirea perdelelor astfel incat acestea sa aiba o durata de viata indelungata. Iata o serie de sfaturi care te pot ajuta pentru a pastra curate perdelele, dar in acelasi timp pentru a te bucura multi ani de zile de investitia in perdele de calitate superioara.

Spala si curata perdelele in functie de material

Materialul folosit pentru confectionarea perdelelor este un detaliu foarte important atunci cand umeaza sa speli sau sa cureti perdelele. Fiecare dintre materiale se comporta diferit atunci cand urmeaza sa fie spalat. Anumite materiale nu trebuie spalate in masina de spalat. Prin urmare vei avea nevoie de serviciile oferite de o curatatorie profesionala pentru perdele. Un alt aspect in privinta spalarii perdelelor este acela de a nu exagera cu frecventa spalarii acestor perdele, mai ales in cazul acelora confectionate pe baza de voal sau de dantela.

Foloseste detergent potrivit pentru perdele

Dincolo de frecventa spalarilor si de modul de curatare al perdelelor, un alt sfat ce poate fi foarte util este acela de a folosi detergent potrivit. Diversitatea detergentilor disponibili astazi pe piata face uneori ca alegerea detergentului potrivit sa fie o adevarata provocare. Este recomandat sa se evite detergentii foarte abrazivi care pot duce la deterioarea materialului perdelelor. In acelasi timp este recomandat sa alegi detergentul si in functie de culoarea perdelelor. Atunci cand la ferestre ai montate perdele si draperii, este importanta alegerea unui detergent in functie de culorile acestor accesorii.

Respecta indicatiile privind uscarea perdelelor

Chiar daca uneori poate exista tentatia de a usca perdelele in masina, trebuie spus ca acest lucru este complet nerecomandat. Uscarea in masina trebuie evitata, iar stoarcerea perdelelor trebuie sa fie foarte delicata, mai ales in cazul materialelor sensibile. Pentru a evita deterioarea perdelelor dupa spalare, se recomanda ca acestea sa fie puse umede in fereastra, doar dupa ce acestea au fost stoarse folosind un program dedicat pentru stoarcerea materialelor delicate precum cele in cazul perdelelor.

Aeriseste frecvent incaperile

Pentru a nu fi in situatia in care perdelele trebuie spalate si curatate foarte des este recomandat sa aerisesti frecvent camerele locuintei. Acest lucru poate contribui la pastrarea unui miros placut pentru perdele si draperii cat mai mult timp. In acelasi timp nu permite mirosului de mancare din bucatarie sau al mirosului de umiditate sa se impregneze in materialul perdelelor si al draperiilor. Prin urmare perdelele si draperiile montate la ferestre vor putea fi pastrate mai mult timp curate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *