Sfaturi utile pentru achizitionarea unui autoturism rulat pe cutie automata de viteze

Achizitionarea unui autoturism inseamna mai mult decat sa gasesti acel autoturism care se potriveste cu nevoile tale si care se incadreaza in bugetul avut la dispozitie. In acest sens trebuie sa te concentrezi inclusiv pe costurile cu intretinerea autoturismului, dar si pe avantajele pe care respectivul autoturism le poate oferi pe termen mediu si lung.

Din punctul de vedere al intretinerii si al fiabilitatii, autoturismele pe cutie automata de viteze se dovedesc din ce in ce mai atractive. Mai mult, oferta de autoturisme pe cutii automate este tot mai diversificata si tot mai numeroasa, indiferent daca vorbim despre autoturisme noi sau rulate.

Diferenta este data de faptul ca atunci cand vrei sa cumperi un autoturism rulat pe cutii automate este recomandat sa efectuezi verificari detaliate privind functionarea cutiei de viteze, pentru a te asigura ca nu vei avea costuri ulterioare cu serviciile de reparatii cutii automate. Iata in ceea ce urmeaza cateva sfaturi care se pot dovedi ca fiind foarte utile pentru aceia care sunt interesati in achizitionarea unui autoturism pe cutie automata de viteze.

Verifica cutia de viteze automata

Cutiile automate de viteze sunt mult mai complexe comparativ cu cele manuale. Din acest punct de vedere este foarte important ca in cazul in care nu vorbim despre un autoturism nou sa faci o verificare amanuntita privind functionarea cutiei automate de viteze. Pentru acest lucru este indicat sa te adresezi unui service specializat in reparatii cutii viteze automate. Un astfel de service auto care este acreditat de catre Registrul Auto Roman poate sa te asigure de faptul ca totul functioneaza in parametrii optimi pe cutia automata a autoturismului de care esti interesat.

Negociaza cu vanzatorul testarea in service-uri autorizate

Este bine stiut faptul ca pe piata auto exista foarte multe persoane care incearca sa vanda autoturisme rulate aflate intr-o stare nu tocmai buna pentru functionare. Tocmai de aceea, atunci cand vine vorba despre autoturismele pe cutii automate pe care le gasesti in ofertele de autoturisme rulate trebuie ca de la primul contact telefonic cu vanzatorul sa soliciti acestuia testarea autoturismului intr-un service specializat in reparatii cutii automate. O astfel de testare si verificare iti va oferi raspunsul cu privire la eventualele dubii pe care le poti avea in privinta autoturismului pe care intentionezi sa il achizitionezi.

Cumpara modele cat mai recent scoase pe piata

Daca bugetul nu iti permite sa te indrepti catre autoturismele pe cutii automate de viteze care sunt noi, atunci este recomandat sa ai in vedere achizitionarea unui astfel de autoturism care sa fie dintre acele modele cat mai recent lansate pe piata auto. Cutiile automate de viteze ale acestor modele mai recent scoase pe piata de producatorii de astfel de autoturisme sunt mai fiabile, dar in acelasi timp sunt si mai performante atunci cand esti la drum. Cu cat modelele de autoturisme pe cutii automate sunt mai noi, cu atat ai mai multe sanse sa nu ai nevoie de reparatii cutii automate prea dese.

Alege un raport calitate-pret echilibrat

Un alt sfat care merita a fi luat in seama atunci cand vorbim despre achizitionarea unor autoturisme pe cutii automate din categoria autoturismelor rulate este acela de a iti indrepta atentia inspre autoturismele care au un pret foarte bun raportat la calitatea autoturismului.Desi cu siguranta fiecare dintre noi isi doreste preturi cat mai mici, trebuie spus ca este mai bine sa investesti intr-un autoturism de calitate superioara decat sa ai nevoie frecventa de reparatii cutii viteze automate. Si pana la urma nici costurile cu aceste reparatii cutii automate nu sunt foarte ieftine si daca sunt foarte dese, vei regreta ca ai economisit in momentul achizitiei autoturismului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *