X inchide

Servicii repatriere decedati din Germania organizate de Repatriere-decedati.ro

Germania este considerata un veritabil paradis al pietii de munca. Tocmai de aceea lumea este interesata sa studieze limba germana si sa isi gasesca un post bine platit in aceasta tara.Ideea ca in afara castigi mult mai bine decat in tara se dovedeste o sabie cu doua taisuri, fiindca:

-ritmul de munca este alert, iar persoanele trecute de 30 de ani reusesc sa tina pasul sacrificandu-si sanatatea.
-la munca fizica grea se adauga si dorul de casa, gandul la copiii ramasi in grija buncilor sau la partenerul de viata.
-Covid 19 reprezinta o amenintare pentru toti, mai ales ca oamenii de stiinta nu au descoperit antidotul.

Pentru toate aceste motive, oamenii care pleaca in afara isi asuma riscul de a fi adusi de catre familie, fiindca imposibil sa nu ia in calcul, in conditiile actuale ale pandemiei, un viitorul deces.Migrarea fortei de munca este asemanatoare cu ideologia din piesa de teatru Cruciada copiilor a lui Lucian Blaga. Oricat ti-ai dori sa protejezi pe cineva, daca acesta vrea sa plece, trebuie sa-i accepti dorinta sa si sa i-o respecti. Privind in modul cat mai real cu putinta contextul actual, fara sa dramatizam, cei care au membri ai familei raspanditi in lumea intreaga, ar trebui oricand sa fie pregatiti de un eventual deces.

Nu protestati! Oamenii mor si in casele lor, in restauranta si in statia de autobuz, in supermarketuri, la casa de marcat.Imi aduc aminte cum toamna trecuta, inainte de pandemie la casa de marcat i-a venit rau une doamne de 63-65 de ani. A inceput sa tremure dintr-odata si sa transpire abundent si a fost asezata pe un scaun. M-am oferit sa chem salvarea, dar a insistat sa nu fac lucrul acesta. In plus, recunosc ca situatia era delicata; un carut mare de cumparatur era plin. Oare cine putea sa raspunda de marfa ei?

Si eu am rude in Spania si in perioada izolarii am fost ingrozita. Am vazut sicrele acelea pe terenuri de sport si in salile uriase si plangeam in hohote, fiindca matusa, unchiul meu, verisoarele mele si un bebelus de cateva luni stateau barcadati in case si moartea dezlantuta dadea tarcoale in jurul apartamentului lor.
Pentru prima data, fara sa ii spun mamei m-am uitat pe site-ul unei firme de servicii funerare si am nimerit una dintre cele mai bune firme de servicii repatriere decedati din Germania.

-Ei, sa dea bunul Dumnezeu sa vina toti sanatosi acasa, dar daca moare vreunul pe acolo, eu stiu ce le-am promis, mi-am zis!
Nu credeam ca pentru aducerea in tara a unui decedat este nevoie de:
-atat de multe documente care sunt luate din tara in care a avut loc decesul
-doua sicrie: unul din zinc si altul din lemn
-placuta identificare
-daca nu se poate face imbalsamarea in multe state este obligatorie cel putin injectia de conservare.

Tot de pe site-ul aceste firme am aflat ca in cazul unui trup spulberat intr-un accident de circulatie sau care a decedat de o boala contagioasa, imbalsamarea nu poate fi facuta.M-am bucurat ca a trecut pandemia si ca ingerii mi-au ocrotit rudele din Spania, dar viata mi-a demonstrat ca in ceea ce priveste serviciile funerare trebuie sa fii bine informat. Am pierdut pe cineva drag in Germania.Am intrat indurerata pe site-ul firmei si lacrimile s-au rarit putin vazand ca au program non-stop, mai ales ca nu puteam uita ce mi-a spus cand ne-am imbratisat la despartire pe aeroport:

-Sa stii ca daca mi se intampla ceva, vreau acasa! Sa ma aduci acasa si mai ales sa nu lasi pe nimeni sa ma incinereze. Eu vreau sa ma transform in muguri si floare, iar la timpul potrivit, tu vei fi albina sau fluturele care va poposi pe trupul meu vegetal si iti voi darui nectarul. Noi doi trebuie sa ne reintalnim in 1000 de vieti!
Operatorul cu care am discutat m-a consiliat indelung. Mi-a spus tot ce trebuia sa stiu in materie de repatriere Germania, mi-a comunicat transparent pretul si m-a asigurat ca totul va fi bine.

Niciodata la fel de bine ca inaintea plecarii, dar cel putin imi puteam tine fagaduiala. Am ales repatrierea pe cale rutiera, findca dureaza mai mult formalitatile necesare pentru repatrierea pe cale aeriana. Sicriele de zinc si de lemn au fost incluse in pret si m-am ajutat sa organizez inmormantarea si in satul nostru.In intreaga noastra colaborare nu s-a strecurat nici cea mai mica disfunctie. Oamenii acestia minunati m-au ajutat sa duc acasa un om drag inimii mele si sufletul sa imi fie impacat ca i-am indeplint ultima dorinta.

Firmele de servicii funerare care se ocupa de repatrieri se gandesc la cele peste 2 milioane de conationali care traiesc in Spana si in Italia, la jumatatea de million de romani din Anglia si SUA si la cei 600 000 de romani plecati sa lucreze in Germania.Am simtit nevoia sa ii marturisesc intreaga mea durere operatorului si acesta m-a ascultat cu infinita rabdare, incurajandu-ma.La capela, sicrul arata impecabil, tinuta soferului semana cu a unui lord, iar sufletul meu mustea de recunostinta si de multumire.

…Daca vrei sa te faci albina sau fluture si sa simti trupul vegetal al celui drag, solicita firmei de mai sus servicii de repatriere. Viata si moartea sunt simple jocuri ale firii, iar pe mormintele celor dragi infloresc trandafirii.
Intrati acum pe site-ul firmelor de top care ofera servicii complete de repatriere si veti fi pregatiti, cand veti pierde pe cineva la fel de drag ca lumina ochilor!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *