X inchide

Secrete culinare deosebit de utile atat pentru gospodinele experimentate cat si pentru cele aflate la inceput de drum

Daca vreti sa gatiti bine si usor cu siguranta aveti nevoie de cateva sfaturi de bucatarie, care sa va scoata din impas atunci cand gatiti pentru cei dragi. Aceste mici trucuri va ajuta sa deveniti un expert in gatit fara prea multa experienta in spate.Tineti cont de aceste secrete culinare pentru a-i incanta pe cei dragi cu preparate alese:

  1. Depozitati condimentele la loc uscat. Nu le suspendati niciodata deasupra aragazului deoarece acolo exista umiditate, iar condimentele risca sa isi piarda aroma.
  2. Daca aveti cutite foarte bine ascutite, pentru a nu te taia atunci cand iei in graba o ustensila de bucatarie, este indicat sa infigi un dop de pluta in varful cutitelor.
  3. Daca ai ars fursecurile, rade partea arsa cu o razatoare cu gauri mici si vei vedea ca acestea vor avea un aspect placut.
  4. Pentru a obtine fursecuri crocante in exterior si moi la interior, lasa aluatul rasucit peste noapte in frigider si coace-l abia a 2 zi dimineata.
  5. Daca vrei sa gatesti un preparat cu banane insa acestea nu sunt suficient de coapte, pune-le in cuptorul preincalzit pentru o jumatate de ora si vei vedea ca se coc rapid.
  6. Daca nu ai la indemana un sucitor pentru a intinde aluatul, poti folosi cu succes o sticla de vin, pentru ca functioneaza perfect.
  7. Poti taia usor o prajitura cu multe foi si crema daca folosesti un cutit incalzit.
  8. Cand faci o prajitura foloseste intotdeauna ingrediente de la temperatura camerei si vei obtine preparate pufoase.
  9. Friptura nu trebuie sa fie sarata inainte de a fi pregatita pentru ca sarea o face sa isi piarda aroma.
  10. Lasati ceapa in lapte inainte de a o praji si veti vedea ca este mult mai crocanta.
  11. Piureul de cartofi va fi si mai pufos si aromat daca adaugati la final o lingurita de otet.
  12. Legumele fierte isi pastreaza mai bine culoarea si textura daca sunt pastrate la rece intr-un vas plin de cuburi de gheata.
  13. Daca pui in glazuri putin iaurt, vei vedea ca aceasta va avea un aspect placut si nici nu va crapa atunci cand se raceste.
  14. Dacă ai pus din greseala prea multa grasime in cratita si nu o poti lua, adauga in mancare un cub de gheata si vei vedea ca poti scoate foarte usor grasimea.
  15. Daca vrei sa nu stropesti in jur atunci cand prajesti cartofi sau carne, presara pe funcdul tigaii putina sare.
  16. Fiebe oua in apa rece cu sare pentru a ramane compacte si a le putea decoji mai usor.
  17. Daca exista un exces de sare in supa , un cartof crud adaugat in oala va absorbi imediat sarea in exces.
  18. Clatitele facute cu apa minerale sunt mai pufoase decat cele facute cu lapte.
  19. Pentru a avea o carne frageda si apetisanta adauga o lingurita de bicarbonat peste carne si vei vedea imedat diferenta.
  20. Pentru a avea o carne frumos rumenita ungeti-o cu putina miere inainte de a o pune la prajit.

Tineti cont de toate aceste tehnici utile in bucatarie, pentru ca aceste 20 de secrete culinare va ajuta sa gatiti o mancare gustoasa fara prea mult efort.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *