X inchide

Sanatate fizica in stransa legatura cu sanatatea psihica

Se stie deja ca disconfortul mental si emotional poate duce la depresie de aceea este foarte important sa va pastrati sanatatea fizica si prihica nealterata.Daca nu sunteti multumiti de felul in care aratati si va ganditi zi de zi la acest lucru poate aparea cu usurinta un dezechilibru mental.

Alimentatia si sportul sunt metodele de maxima eficienta care va ajuta sa va pastrati sanatatea la cote optime. Exista o legatura definitorie intre sanatatea fizica si cea mentala, pentru ca o stare fizica proasta va atrage dupa sine o proasta dispozitie psihica.

Alimentatia sanatoasa este primul pas catre sanatate, de aceea oricat de ocupat ati fi trebuie sa integrati activitatea fizica, in rutina zilnica. De-a lungul timpului s-a dovedit faptul ca sportul ofera o mai mare rezistenta la stres . Persoanele care practica in mod regulat orice fel de sport chiar si dansuri au o conditie fizica buna si rezista mult mai bine  la factorii de stres decat persoanele sedentare. Alergatul si exercitiile de fitness imbunatatesc in mod remarcabil rezistenta la stres.

Exercitiile fizice care va ofera relaxare musculara va ajuta sa va redobanditi echilibrul emotional si sa tineti depresia la distanta. Este dovedit faptul ca dupa un program intens de sport starile psihice precare se vor ameliora simtitor. De asemenea, impactul sportului asupra anxietatii este extrem de mare.

Atunci cand sunteti epuizati insa vreti sa va mentineti intr-o forma psihica si fizica buna puteti apela la yoga. Persoanele care practica yoga sunt mai tot timpul bine dispuse, relaxate si fericite.Acestea realizeaza o armonie perfecta intre sanatatea fizica si cea mental.Daca deveniti frustrati de felul in care aratati atunci trebuie sa tineti cont de cateva reguli de baza care vor face diferenta.

Pe langa faptul ca trebuie sa introduceti sportul in viata dumneavoastra trebuie sa acordati atentia binemeritata si felului in care mancati. O alimentatie sanatoasa pe baza de fructe si legume  va ajuta sa va mentineti sanatatea nealterata. Iar pentru a va mentine mereu in forma este recomandat sa faceti cat mai multa miscare si sa practicati cele mai eficiente sporturi care nu vor intarzia sa isi puna amprenta in mod decisive asupra stilului de viata.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *