Salariile in functie de Joburi

Afla care sunt cele mai bine platite joburi din Romania la inceput de an. Vezi lista completa inclusiv joburi cu cresteri salariale foarte mari in 2019.Fie ca esti la inceput de drum si vrei sa stii ce cariera ai putea sa alegi pentru a obtine venituri care sa-ti asigure un trai de la decent in sus, fie ca vrei sa te reorientezi profesional in Romania, fie ca pur si simplu vrei sa stii cam cum se plateste specializarea ta la nivel nationa, ai ajuns in locul potrivit. In cele ce urmeaza iti spunem cate ceva despre joburile cel mai bine platite la nivel national, dar si care sunt romanii care castiga cel mai prost in aceasta perioada.

Utilizeaza calculator salariu 2020 pentru a-ti calcula salariului net / brut, care sunt contributiile la stat si care este salariul minim pe economie incepand de la 1 ianuarie.In topul celor mai bine platite joburi din Romania se afla cele din domeniul IT, legal, bancar, al ingineriei si al resurselor umane. La popul opus, cele mai mici salarii se acorda in industria textila, in cea a prelucrarii lemnului si in paza si protectie.

Pentru a obtine unul dintre cele mai banoase joburi din Romania este nevoie, de regula, de studii de specialitate. Si totusi, in topul celor mai mari salarii se regasesc si ocupatii pe care le poti face si cu un nivel de studii mediu.

Top cel mai bine platite joburi in Romania

Programatorii si inginerii de sistem sunt de departe cei mai bine platiti romani. In top, acestia sunt urmati, surprinzator pentru unii, de soferii de TIR, sudorii in argon, ingineri si economisti.Un programator castiga in medie 3.614 lei (debutantii pot avea salarii mai mici, iar cei supraspecializati ajung sa castige mult mai mult decat media).

Potrivit statisticilor realizate de companiile de profil, un programator PHP poate castiga in medie 5.60 de lei, unul Java ajunge sa primeasca, in medie, un salariu de peste 7000 de lei, iar pentru Oracle media este de peste 8000 de lei. Daca privesti anunturile din piata de recrutare, salariul unui programator cu experienta bogata poate sa depaseasca simtitor suma de 10.000 de lei.

Tot in domeniul IT, un inginer de sistem, adica acela care administreaza si supravegheaza functionarea serverlor, a computerelor si a echipamentelor IT, obtine un salariu mediu net de peste 4800 de lei, extremele fiind situate la 3.200 de lei pentru un angajat junior level si la peste 9000 de lei pentru un angajat cu experienta.

Domeniul financiar ramane unul banos si in 2020. Un analist financiar sau un expert contabil poate castiga, in medie, peste 4300, respectiv 3200 de lei. In piata de recrutare se gasesc, insa, si anunturi in care ofertele salariale depasesc 7000 de lei pentru analist financiar, respectiv 6500 de lei pentru expert contabil, cu conditia ca acestia sa aiba o experienta vasta in domeniu.

In topul celor mai bine platite joburi a ajuns anul acesta cel de sofer. La nivel national, salariul mediu net depaseste 3200 de lei, insa in Bucuresti si in alte mari orase media sare de 4000 de lei. Dintre soferi, cel mai bine platiti sunt cei de TIR. Pentru cei cu experienta, care sa asigure inclusiv transporturi internationale, venitul lunar poate ajunge si la 7000 de lei, in timp ce oferta salariala pentru incepatori este de aproximativ 4500 de lei.

Inginerii intra si ei in topul celor mai bine platiti romani, in functie de domeniul de activitate. Un inginer mecanic poate castiga, in medie, 3850 de lei lunar, un inginer chimist – 2900 de lei, in timp ce un specialist in asigurarea calitatii poate ajunge sa castige si 6500 de lei.

In topul celor mai bine platite joburi, ca medie salariala, se mai afla cele de specialist marketing (4500 de lei lunar), montator/vopsitor auto (3728/3648 de lei lunar), strungar/frezor (3000 de lei pe luna), sudor (2672 de lei) sau zidar/zugrav (2250 de lei pe luna).

Top cele mai prost platite joburi din Romania

Potrivit specialistilor in HR, cele mai mici salarii medii nete raman in industria textila (1987 de lei), in cea a prelucrarii lemnului (2239 lei), in servicii (2281 de lei) si in paza si protectie (2335 de lei).Reamintim ca pentru fixarea acestor sume s-a realizat media aritmetica intre castigurile cele mai mari si cele mai mici, salariile minime si cele maxime fiind diferite de sumele amintite in articol.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *