X inchide

Revit 2023 – functii si instrumente pentru cresterea preciziei in documentarea si proiectarea desenelor 3D

Programele asistate de computer sunt astazi fundamentale pentru proiectare, constructii, infrastructura, arhitectura si cartografie. Toate aceste domenii de activitate apeleaza deja de multe decenii la aplicatii software menite a facilita procesele si operatiunile specifice si menite a automatiza numeroase procese cu caracter repetitiv.

Cresterea preciziei se numara de asemenea printre avantajele aduse de aplicatiile software atunci cand discutam despre astfel de produse software. Tot din perspectiva preciziei, aplicatiile de tip Building Information Modeling (BIM) sunt cele care ajuta la obtinerea unei precizii ridicate in faza de documentare si de proiectare a desenelor de tip 3D. Unul dintre soft-urile de acest tip este aplicatia Revit 2023 de la Autodesk, cea mai recent lansata versiune a acestui tip de aplicatii software.

Imbunatatirile si noutatile versiunii Revit 2023

La fel ca majoritatea programelor asistate de computer, si versiunea recent lansata a Revit aduce anumite upgrade-uri si noutati. Acestea vizeaza atat functionalitatile implementate, cat si seturile de unelte puse la dispozitia utilizatorilor. Rolul upgrade-urilor aduse de Autodesk la versiunea Revit 2023 este acela de a spori semnificativ randamentul in momentul folosirii acestei aplicatii.

La baza Revit 2023 gasim modele inteligente concepute pentru planificarea, proiectarea si gestionarea fiecarui proiect din domenii precum constructiile civile si constructiile industriale. Fiecare model inteligent este menit sa sporeasca randamentul inca din etapa de intocmire a fiecarui proiect. Randamentul imbunatatit vine drept consecinta a automatizarii proceselor specifice din etapa de documentare si din cea de proiectare.

Revit 2023 propune seturi de functionalitati care sunt regasite pe patru niveluri distincte. Vorbim aici despre niveluri pentru:

  • proiectarea in domeniul arhitecturii;
  • cresterea randamentului in elaborarea documentatiei fiecarui proiect;
  • interoprabilitatea fisierelor si a datelor folosite in cadrul aplicatiei Revit cu alte programe asistate de computer;
  • dezvoltarea diferitelor aplicatii din categoria Add-On.

Tot in cadrul acestei ultime versiuni de Revit 2023 regasim imbunatatirea rezolutiei pentru geometriile de mare complexitate. In acest sens sunt utilizate fisierele de tip RPC 2.0. Interoperabilitatea fisierelor folosite in Revit 2023 cu alte soft-uri se bazeaza pe fisiere de tip IFC4, fisiere care sunt exportate sub forma de modele structurale si arhitecturale. Prin intermediul functiei IfcExporter sunt adaugate informatiile legate de localizarea din punct de vedere spatial a obiectelor folosite in Revit.

Functionalitatile care ofera accesul la echipamente de tip audio-video, a dispozitivelor pentru semnalizare, a dispozitivelor de tip medical si a echipamentelor destinate pentru protectia la incendiu se adauga la noutatile propuse de versiunea Revit 2023. Mai mult, aceasta aplicatie software vine sa ofere utilizatorilor inclusiv efectuarea de analize cu privire la circulatia pe verticala in cadrul diferitelor proiecte aflate in etapa de intocmire a modelului 3D a proiectului.

Achizitioneaza licenta pentru Revit 2023

Pentru a beneficia de toate functiile si instrumentele puse la dispozitie de noua versiune de Revit de la Autodesk, este nevoie sa achizitionezi licenta pentru aceasta aplicatie software. CADexpert NET este distribuitor autorizat pentru licente pentru programe CAD si BIM. Intgreaga oferta de astfel de produse poate fi gasita pe www.cadexpert.eu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *