X inchide

Principalele aspecte de avut in vedere in alegerea lumanarilor de botez

Atunci cand ai primit invitatia de a deveni parintele spiritual al unui nou nascut din postura de nas de botez si ai acceptat aceasta invitatie este important sa stii ca pentru un astfel de eveniment trebuie sa te pregatesti cu un trusou de botez si cu lumanari specifice pentru botez.

Pentru bebelusul care urmeaza a fi crestinat, dar si pentru familia acestuia, lumanarile de botez vor ramane o marturie pentru tot restul vietii, marturie cu privire la aceasta zi speciala din viata fiecarui copil. Oficierea actului de crestinare reprezinta un moment plin de semnificatii pentru intreaga familie a bebelusului, iar lumanarile de botez semnifica lumina si adevarul reprezentate de divinitate.

In contextul in care in ziua de astazi oferta de lumanari botez este foarte diversificata si extrem de numeroasa, fiecare pereche de nasi trebuie sa aiba in vedere anumite aspecte pentru a alege lumanarile de botez potrivite acestui eveniment. Iata care sunt cele mai importante aspecte pentru a gasi lumanarile de botez pentru cei care se vor afla in postura de nas pentru crestinarea unui nou nascut.

1.Diametrul lumanarilor pentru botez

Lumanarile de botez pot avea diferite grosimi, fiind lumanari subtiri sau lumanari mai groase. Acest aspect al lumanarilor de botez este important atunci cand vine vorba de a folosi diferite accesorii pentru lumanarile de botez. In functie de diametrul lumanarilor de botez pot fi folosite diferite panglici, fundite sau flori pentru a accesoriza aceste lumanari.

2.Lungimea lumanarilor de botez

Pe langa diametrul  lumanarilor un alt aspect important in alegerea acestor accesorii pentru botez se refera la lungimea sau inaltimea lor. Astfel, exista lumanari botez scurte avand o inaltime 50 de cm, dar si lumanari lungi de botez cu lungimea de 60 de centimetri. Poti gasi inclusiv lumanari cu lungime de 75 de centimentri, acestea fiind ideale pentru acele situatii in care anumite accesorii care vin aplicate pe lumanarile de botez au lungimi mai mari.

3.Culoarea lumanarilor de botez

Un al treilea aspect de care trebuie tinut cont pentru alegerea unor lumanari botez se refera la culoarea sau nuanta de culori a acestora. Culoarea lumanarilor trebuie sa se potriveasca tematicii evenimentului, dar trebuie de asemenea sa tina cont si de genul bebelusului care urmeaza a fi crestinat. Nu in ultimul rand poti avea in vedere ca nuanta sau culoarea lumanarilor de botez sa fie asortate cu trusoul de botez ales pentru bebelusul crestinat.

4.Calitatea lumanarii de botez

Odata ce ai gasit diametrul, lungimea si culoarea potrivite pentru lumanarile de botez este important sa te asiguri de faptul ca vei alege o lumanare de cea mai buna calitate. In acest sens lumanarile de botez pentru care optezi trebuie sa nu se rupa, dar in acelasi timp trebuie sa fie facute din ceara curata. In plus trebuie sa ai in vedere modul in care a fost lucrata lumanarea respectiva.Pornind de la aceste aspecte cu siguranta vei putea face alegerea potrivita atunci cand vine vorba despre lumanari botez de care ai nevoie in postura de nas.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *