Pescuitul la feeder si tipurile de lansete pentru acest tip de pescuit

Foarte multa lume este pasionata de pescuit. Aceasta activitate este considerata de multa lume a fi una dintre cele mai relaxante moduri de a petrece timpul liber. Insa pentru o experienta reusita, fiecare dintre cei pasionati de pescuit trebuie sa aiba la indemana echipamentele necesare si adecvate. Exista mai multe moduri de a pescui, iar una dintre variante este pescuitul la feeder.

In ceea ce urmeaza vom afla mai multe despre pescuitul la feeder si despre cum alegi lansete potrivite pentru acest tip de pescuit. Dar inainte de toate sa descoperim ce presupune aceasta varianta de pescuit.

Ce inseamna pescuitul la feeder?

Pescuitul la feeder inseamna o tehnica de pescuit prin care pestele este hranit constant si precis prin folosirea mai multor tipuri de nada care este transportata la nivelul fundului apei prin utilizarea unui naditor. Acest naditor se mai numeste momitor, cosulet sau method feeder. Datorita faptului ca este bazat pe atractie si finete, pescuitul la feeder poate fi mai eficient intr-un interval de timp scurt. Din acest motiv tot mai multi pescari sunt atrasi de aceasta tehnica.

Comparativ cu pescuitul la crap, pescuitul la feeder este potrivit si pentru persoanele cu mai putin timp la dispozitie. Mai mult decat atat, echipamentul necesar pentru aceasta varianta de pescuit este mai permisiv si mai putin numeros. In acest context aceasta tehnica de pescuit devine tot mai atractiva si mai des practicata.

Tipuri de lansete pentru pescuitul la feeder

Variantele de lansete feeder sunt cu mai multe inele, fapt ce ofera o distributie progresiva a tensiunii. Exista de asemenea 2 sau 4 varfuri care ofera putere si actiune diferite. In functie de tipul apei unde va fi organizata actiunea, se va alege tipul de lanseta. De asemenea trebuie tinut cont si de specia de pesti vizata, marimea pestilor, experienta pescarului si distanta la care urmeaza sa se pescuiasca.

Lansetele feeder difera de variantele de lansete crap. Printre tipurile de lansete pentru pescuitul la feeder regasim diferite variante. In functie de lungime avem lanseta picker (scurta) cu lungime de 2,7-3,3 metri, medie cu lungime pana la 3,6 metri, lanseta lunga ce poate atinge 3,9-4,2 metri sau varianta cu lungime variabila care se poate extinde de la 3 metri la 4,2 metri.

O alta modalitate de a alege lansetele feeder este in functie de puterea acestora. Puterea reprezinta curbarea sub presiunea pe care o exercita pestele. In acest sens avem lansete feeder light pentru cosulete intre 10-40 de grame, varianta de lanseta medium pentru pesti de talie mica, medie si mare pentru cosulete pana la 70 de grame si categoria de lanseta Heavy sau Power care este de mare putere si poata lansa greutati ce ating 150 de grame.

In functie de actiune sau capacitatea lansetelor de a arunca o anumita greutate avem urmatoarele variante de lansete pentru pescuitul la feeder: cu actiune parabolica sau lenta, cu actiune progresiva sau medie si cu actiune de varf sau rapida. Toate aceste tipuri de lansete pot fi gasite in magazinele de specialitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *