Peninsula Yucatan din Mexic – un loc misterior cu o frumusete aparte

Pe langa o natura absolut impresionanta, peninsula Yucatan se evidentiaza si prin diversitatea culturala. Principala atractie a peninsulei o constituie prezenta ruinelor Maya de la Chichen Itza sau Uxmal. Toata lumea ar trebui sa viziteze acest loc cel putin o data in viata.

Nu este un loc destinat doar aventurierilor si pasionatilor de istorie antica, ci si o destinatie potrivita turistilor dornici sa traiasca experiente incomparabile. Este foarte renumita atat in Mexic, cat si in intreaga lume  si uimeste cu ruinele grandioase, plajele spectaculoase si oraselele cochete. Iata ce poti vedea aici :

1. Chichen Itza, Mexic

Este vorba despre cel mai mare complex arheologic ce face parte din UNESCO, alaturi de alte comori miraculoase.

2. Lacuri subterane, Mexic

Acestea poarta numele de cenote si sunt deosebit de fascinante. Cenotele sunt pesteri cu apa unde turistii au posibilitatea sa inoate. In Peninsula Yucatan se afla aproximativ 200 astfel de lacuri care au o apa limpede si cristalina. Cele mai lacuri sunt : Ik Kil, Dzitnip, Azul, Dos Ojos si La Noria. Daca esti un amator al sporturilor extreme poti face scuba diving in adancul cenotelor.

3. Las Coloradas

Aceste lacuri au apa roz si fac parte din Rezervatia Biosferei Ría Lagartos. Se afla la trei ore distanta de Cancun si va ofera o experienta unica in lume.

Nuanta de roz suprarealist se datoreaza productiei de sare, iar atunci cand pasarile flamingo se plimba in jurul lacului vei fi martorul unui spectacol impresionant al naturii. Este locul perfect pentru cei care cauta unicitatea si vor sa exploreze locuri noi si stranii. Desi nu vei putea inota in acesl loc, vei putea face fotografii uimitoare care iti aminteste mereu de experienta traita aici.

4. Riviera Maiasa Tulum, Mexic

Riviera Maya este o linie de coasta deosebit de atractiva, care se întinde din Cancun si pana la Tulum. Cei care isi doresc o vacanta exotica, cu plaje largi si nisipoase, ape limpezi si petreceri de noapte, acesta reprezinta locul cel mai potrivit.

5. Playa del Carmen

Pe aceasta plaja te poti bucura de soare, inot si distractie fara limite. De asemenea, poti face o plimbare pe La Quinta Avenida, faimoasa pietonală din Cancun, unde merita sa savurezi o cafea sau sa vizitezi magazinele specifice locului. Aici poti face sporturi nautice, poti lua masa in restaurante vegane si te poti bucura din plin de bogatia rezervatiei Sian Ka’an, admirand mangrovele.

6. Cozumel, Mexic

Odata ce ai ajuns aici, merita sa faci o plimbare cu feribotul din Cancun in Cozumel. Vei descoperi o insula pietroasa in care te poti bucura din plin de frumusetea naturii a junglei si sa faci sporturi acvatice, cum ar fi scuba diving sau  snorkeling, fie ca esti incepator sau experimentat.

Peninsula Yucatan iti ofera o experienta deosebita si unica in acelasi timp. Daca te plimbi pe plaja Akumal ai ocazia sa inoti alaturi de broastele testoase.

7. Uxmal, Mexic

Uxmal face parte din rezervatia UNESCO si te va surprinde cu constructii exceptionale care au o valoare arhitecturala deosebita. Dintre aceste amintim: Palatul Guvernatorului, Piramida Magicianului, Casa Testoaselor, Casa Pasarilor, Palatul Mastilor. Iar daca ajungi in  Isla Holbox poti inota impreuna cu balenele rechin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *