Ocna Mures: noua destinatie balneara a Romaniei

Ocna Mures, cu cel mai recent complex balnear deschis, a devenit rapid una dintre cele mai populare destinatii pentru turismul de sanatate din Romania. Cu o istorie care dateaza din perioada interbelica si un aflux impresionant de vizitatori in ultimii ani, statiunea se profileaza ca un centru de atractie major pentru iubitorii de tratamente balneare.

Istoric si crestere turistica

Ocna Mures, cunoscuta pentru apele sarate cu proprietati terapeutice, a inregistrat o crestere semnificativa in numarul de vizitatori in ultimii ani. Potrivit primarului Silviu Vinteler, anul trecut statiunea a atras peste 234.000 de turisti in doar sapte luni si jumatate, depasind numarul de vizitatori din anii interbelici. Aceasta tendinta ascendenta a turismului indica succesul si popularitatea in continua crestere a statiunii.

Facilitati si tratamente

Complexul de ape termale, inaugurat anul trecut, se intinde pe o suprafata de 6.400 de metri patrati si dispune de trei bazine interioare si trei exterioare, cu apa sarata si dulce. Turistii pot beneficia de o gama variata de proceduri terapeutice, inclusiv bai galvanice, impachetari cu parafina si namol, precum si de facilitati moderne de fitness si recuperare medicala.

Diversitatea vizitatorilor

Statiunea atrage o gama larga de vizitatori, de la tineri la varstnici, din diverse regiuni ale tarii, in special din judetele Cluj si Mures. Potrivit directorului general Cornelia Dan Oltean, statiunea a gazduit in medie pana la 1.000 de turisti pe zi in anul precedent.

Preturi accesibile

Complexul balnear ofera accesibilitate si din punct de vedere financiar. Un bilet pentru o zi costa 60 de lei in timpul saptamanii si 70 de lei in weekend pentru adulti. Copiii de pana la 14 ani beneficiaza de o reducere de 50%, platind doar 30-35 de lei pentru aceeasi experienta.

Evolutia si impactul economic

Aceasta crestere a turismului are un impact semnificativ asupra economiei locale. Dezvoltarea de noi facilitati si extinderea serviciilor au stimulat atat sectorul turistic, cat si pe cel imobiliar din zona. Cresterea numarului de pensiuni, case de inchiriat si apartamente indica o dinamica economica pozitiva, propulsata de succesul statiunii balneare.

Viitorul statiunii Ocna Mures

Cu planuri de extindere si modernizare in curs, Ocna Mures se pregateste sa isi consolideze pozitia ca destinatie principala pentru turismul balnear in Romania. In contextul unei cereri tot mai mari pentru astfel de servicii, statiunea se afla pe un drum ascendent, promitand sa aduca noi oportunitati si experiente pentru vizitatorii sai.

Ocna Mures: renasterea unei destinatii balneare de top

Statiunea balneara Ocna Mures reprezinta un exemplu stralucit al potentialului turistic si terapeutic al Romaniei. Cu facilitati moderne, tratamente variate si preturi accesibile, atrage un numar impresionant de vizitatori, contribuind astfel la dezvoltarea economica si turistica a regiunii. Perspectivele pentru viitor sunt promitatoare, marcand un capitol nou si vibrant in istoria turismului balnear romanesc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *