Obiective turistice de top in Sevilia

Sevilia este unul dintre cele mai mari si mai frumoase orase ale Spaniei care ofera nenumarate obiective si locuri intereante de vizitat. Din aceasta lista impresionanta, iata care sunt destinatiile de top : Catedrala din Sevilla, Real Alcazar, Plaza de Espana, Metropol Parasol, Plaza de Toros de la Maestranza, Caso de Pilatos, Museo del Baile Flamenco, Barrio de Santa Cruz.

Sevilia este orasul care isi cucereste vizitatorii prin frumusetea aleilor pietruite si promenadele inconjurate de palmieri. Edificiile elegante, lampile de moda veche si trasurile trase de cai creeaza o ambianta cu totul magica, iar privelistile sunt extrem de uimitoare ca si celebrele spectacole de flamenco.

Aici se gaseste si cea mai mare biserica gotica din crestinatate, cu un turn maiestuos. Alcázarul impresioneaza prin decorul mudéjar generos si gradinile luxuriante. Farmecul acestui oraa andaluz se regaseste in curtile linistite dar si pe aleile îintortocheate ale cartierului medieval Santa Cruz. Acest farmec extravagant cuprinde si Parque de María Luisa si Plaza de España, cea mai gratioasa piata din Sevilla.

Catedrala din Sevilla este cea mai mare catedrala  in stil gotic din intreaga lume, absolut inegalabila prin amploarea sa dar si prin abundenta de comori de arta. Face parte din Patrimoniul Mondial UNESCO, un lacas de cult glorios. Turnul clopotnita al catedralei, este inalt de 93 de metri si reprezinta emblema Sevilla.

Real Alcazar este un loc exotic care va inspira imaginatia. Aici vizitatorii sunt intampinati de o istorie fascinanta si un decor interior uluitor. Acest sit este integrat in Patrimoniul Mondial UNESCO

Plaza de Espana se afla in interiorul Parque de Maria Luisa, fiind o piata enorma de 50.000 de metri patrati. In centrul pietei, se afla o fantana spectaculoasa

Metropol Parasol se afla in piata La Encarnacion din cartierul Orașului Vechi din Sevilla si reprezinta cea mai mare structura din lemn din intreaga lume. Cladirea se remarca prin 6 structuri gigantice in forma de umbrela din lemn de mesteacan

Plaza de Toros de la Maestranza ste o destinatie ce merita sa fie vizitata. Aceasta este cea mai veche arena de tauri din Spania, avand 14.000 de locuri. Chiar si astazi se mai desfasoara luptele cu tauri duminica ,incepand de primavara si pana toamna.

Caso de Pilatos este considerat un exemplu de palat andaluz. Desi cladirea este detinuta de familia Medinaceli, aceasta este deschisa publicului pentru excursii ghidate o mare parte a anului.

Museo del Baile Flamenco este renumita pentru flamenco, o forma de arta extravaganta ce isi are radacinile in cultura tiganeasca. Flamenco include atat dansul, cat si cantul si reprezinta o expresie a sufletului. Acest muzeu celebreaza frumusetea flamenco cu exponate despre toate aspectele artei: dans, cant si chitara.

Barrio de Santa Cruz este unul dintre cele mai fermecatoare locuri de explorat din Sevilla. Acest cartier medieval captivant se evidentiaza prin labirintul sau de strazi pietonale pietruite, case văruite cu terase atractive si pieti pitoresti cu cafenele in aer liber. In Plaza de Doña Elvira sunt plantati portocali parfumati iar in Plaza de Santa Cruz o multime de soiuri de trandafiri incantatori.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *