Motive care te vor convinge ca hrana speciala pentru pisici este alegerea potrivita

Atunci cand ti-ai asumat raspunderea de a avea grija si de a oferi adapost unei pisici ti-ai asumat raspunderea ca vei avea grija sa ii oferi acesteia intreg confortul si dieta pentru o viata sanatoasa. Pentru orice pisica hrana pe care o consuma reprezinta un aspect esential pentru a se bucura de sanatate si pentru a evita vizitele in cabinetele veterinare.

Chiar daca multa lume hraneste pisica folosind mancarea pe care o consuma oamenii, o astfel de abordare nu este cea mai buna optiune. Hrana speciala pentru pisici este o alegere mult mai inspirata. Iata care sunt principalele motive pentru care sa optezi fie pentru hrana umeda pisica, fie pentru hrana uscata pentru pisici.

1. Dieta sanatoasa pentru micile feline

Hrana pentru pisici contine toate ingredientele, vitaminele si cantitatea de proteine necesare pentru ca pisica sa fie sanatoasa. Daca alegi sa oferi hrana speciala pentru pisici in fiecare zi, atunci pisica nu va consuma diferite feluri de mancare gatita, gustari sau dulciuri pe care oamenii le consuma sau alte preparate alimentare. In acelasi timp, daca oferi hrana umeda pisica, vei asigura o hidratare corespunzatoare pentru pisica ta. Daca in schimb oferi hrana uscata pentru pisica, acest tip de hrana va asigura un plus in privinta sanatatii dentare a pisicilor datorita suprafetelor usor abrazive ale crochetelor din hrana uscata.

2. Dieta corespunzatoare in privinta aportului de proteine

Un al doilea motiv pentru care hrana speciala pentru pisici trebuie sa fie alegerea preferata in randul stapanilor de astfel de animale de companie o reprezinta aportul de proteine al acestui tip de hrana. Proteinele sunt esentiale in cazul pisicilor, atat pentru dezvoltarea optima, cat si pentru sanatate si vitalitate. Hrana speciala pentru pisici contine o cantitate optima de proteine pentru consumul zilnic al acestor mici feline. Prin urmare, respectand portiile de hrana indicate de producatorii de astfel de mancare de pisici, vei asigura cantitatea de proteine necesara pentru ca pisica sa fie perfect sanatoasa.

3. Pisica nu se va ingrasa

Un alt motiv care recomanda hrana speciala pentru pisici este faptul ca vei stii exact care este cantitatea optima pentru o portie astfel incat pisica sa nu se ingrase. Este cunoscut faptul ca foarte multe pisici care traiesc in casele oamenilor sunt castrate. Ulterior aceste pisici au tendinta de a se ingrasa.

De asemenea, o alta cauza pentru care multe pisici domestice se ingrasa este faptul ca primesc drept hrana diferite alimente specifice oamenilor si fara a avea vreo limita in privinta cantitatii de hrana. Ei bine, fie ca alegi hrana umeda pisica, fie ca optezi pentru hrana uscata, atunci cand folosesti hrana speciala pentru pisici vei stii care sunt portiile recomandate de catre producator.

Daca pana acum nu te-ai gandit la posibilitatea de a oferi hrana speciala pentru pisici, cu siguranta ca aceste motive te-au convins sa folosesti acest tip de mancare pentru pisica ta. In magazinele destinate animalelor de companie vei putea gasi atat hrana umeda pentru pisici, cat si hrana uscata.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *