X inchide

Mici trucuri care aprind dorinta de a citi la copii

Daca cei mic nu isi manifesta de buna voie dorinta de a citi si nu intelege ca lectura are un loc deosebit de important pentru o dezvoltare armonioasa, tineti cont de cateva trucuri care va ajuta sa obtineti rezultatul dorit. Chiar si atunci cand cei mici intra in colectivitate parintii sunt datori sa se ocupe in continuare de educatia copiilor. Este important sa ii invatati pe cei mici deprinderi sanatoase care sa le foloseasca si mai tarziu, in viata de adult. Cititul ii ajuta sa isi imbogateasca vocabularul, le dezvolta gandirea si perspicacitatea.

Foarte putini copii citesc din placere, ceea ce inseamna ca societatea are numai de pierdut din cauza acestei dure realitati. Un copil care are obiceiul de mic sa citeasca, are toate sansele sa se bucure de succes cand va creste mare.Fiti parinti responsabili si insuflati copilului dorinta de a citi inca din primii ani de scoala. In acest fel, el va intelege ca cititul face parte din procesul educational dar este si o forma de relaxare, deosebit de placuta.

In ziua de astazi, cand atractia principala este reprezentata de tehnologia moderna, nu este deloc usor sa va convingeti copilul sa citeasca dar nici imposibil. Daca ii aduceti argumentele necesare ce sustin beneficiile aduse si va implicati activ in educatia copilului, aveti toate sansele reusitei.

Obisnuiti-va sa cititi impreuna cu cel mic. Daca copilul vede ca parintii obisnuiesc sa citeasca, va fi interesat si el sa faca acelasi lucru. In plus, cititul este un moment de intimitate si relaxare pentru fiecare dintre noi. Atunci cand patrunzi in tainele ascunse ale povestii si gandesti profund, faci diferite conexiuni cu lumea reala si imaginara pentru a intelege mai bine firul actiunii. Atunci cand cei mici vor descoperi acest lucru si vor intelege ca lectura le aduce posibilitatea de a intra, din punct de vedere mental intr-o lume de poveste, vor fi cu adevarat incantati. Doar experimentand o arie larga de povestiri, vor descoperi placerea de a citi.

Cititul face copiii mai increzatori in sine si ii ajuta sa cunoasca mai bine realitatea, comparand-o cu planul imaginar. Dat fiind faptul ca isi imbogatesc remarcabil cunostintele generale, acestia se simt respectati si pretutiti de cei din jur.Obisnuiti sa creati o lume a povestilor frumoase in fiecare seara, alaturi de cel mic in loc sa va petreceti timpul la televizor. Cititi fiecare cate o carte si discutati apoi pe marginea temelor. In acest fel, veti intelege mai bine povestirea celuilalt si veti avea ocazia sa va spuneti punctul de vedere vizavi de acel subiect.

Ajutati copiii sa se imprieteneasca cu cartile inca de cand si-au format abilitatile de scris si cititi.Saditi in ei dorinta de a citi pentru ca din povesti invata despre curaj si prietenie, respect si bunatate, bucurie si implinire. Puteti face si jocuri de rol care sa ajute copii sa inteleaga mai bine trairile personajelor si calitatile acestora.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *