X inchide

Lucruri pe care trebuie sa le stii inainte de a pleca intr-o vancanta in Maldive

Maldive sau Insulele Maldive, oficial Republica Maldive, este o tara insulara formata dintr-un grup compact de atoli – formatiune geologica ce se aseamana mai mult sau mai putin cu o forma circulara ce inconjoara lagunele formate prin depunerea scheletelor de corali. Cei 26 de atoli din Oceanul Indian, situati la sud – vest de India, formeaza 1.192 de insule, din care doar 250 sunt locuite.

Datorita frumusetilor sale aparte, Maldive a devenit destinatia de vacanta tot mai imbratisata de catre turistii de pretutindeni. Piesajele prin care te va incanta sunt parca rupte din realitatea in care traim. Linistea si spiritul libertin sunt ofrandele cu care ne intamplina acest tinut. In cele ce urmeaza iti voi spune cateva lucruri interesate despre aceste insule.

1.In Maldive weekend-ul este mai aproape decat crezi

Maldive este o tara islamica, un stat asiatic atat din punct de vedere al populatiei, cat si al suprafetei. Astfel, in Maldive zilele de vineri si sambata reprezinta weekend-ul si nu sambata si duminica, dupa cum noi suntem obisnuiti.

2.Intalnire de afaceri sub apa?

Republica Maldive este cea mai plata si cea mai joasa tara din lume. Pentru a intelege exact la ce ma refer, iti voi spune ca nivelul mediu este de 1,5 m, iar cel mai inalt punct al republicii se afla undeva prin insula Vilingili – ele este de doar 2.3m. Din cauza acestui aspect, incalzire globala isi varsa efectele negative extrem de puternic in acea zona.

Stiai ca Mohamed Mashhed a facut o sedinta sub apa impreuna cu alti 13 oficiali pentru a atrage atentia asupra pericolelor incalzirii globale? Acest lucru s-a intamplat in 2009 pentru ca exista un risc extrem de mare de scufundare a insulelor din acea zona.Poti face si tu scufundari in aceasta republica – vacanta in Maldive va fi mult mai placuta daca o programezi din timp!

3.Capitala Malé – trebuie sa o vizitezi neaparat!

Maldive este despre emotii la superlativ, despre liniste si frumusetile inegalabile ale naturii si faunei din acea zona. Totusi, daca tanjesti dupa un strop de urbanism, fa o plimbare prin capitala Malé. In plimbarea ta poti trece pe la Moscheea Vinerea Mare – renumita pentru cupola sa imensa din aur. Totodata, nici Muzeul National nu este de ignorat – acolo iti poti incanta retina prin intermediul colectiei de artefacte si de obiecte ce apartin Sultanului.

Este adevarat, capitala republicii este un loc extrem de aglomerat, insa te face sa observi si cealalta jumatate a paharului. Totodata, viata de noapte din Maldive este una extrem de animata. Exista numeroase cluburi, unele subacvatice, care organizeaza diferite petreceri si tot felul de activitati – cursele de crabi sau vizionarea filmelor sunt doar cateva dintre ele.

4.Sedinta foto deasupra Maldivelor

In aceasta republica minune ai posibilitarea de a avea o priveste fantastica dintr-un hidroavion. Nu rata ocazia de a face un tur deaspura insulelor pentru a face fotografii inedite ce vor ramane amintirile tale fizice din Maldive.Ikaturism te poate ajuta sa ai parte de un sejur de neuitat in Maldive. Acceseaza link-ul si bucura-te de multitudinea oferelor ce iti sunt puse la dispozitie!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *