Lucruri inedite despre argint

Argintul este un metal pretios foarte popular peste tot in lume. Unii oameni iubesc mai mult aurul, altii argintul. Ambele sunt la moda insa totul tine de preferintele fiecaruia.

Argintul este cunoscut inca din cele mai vechi, fiind unul dintre primele cinci metale descoperite. Obiectele din argint dateaza dinainte de anul 4000 i.Hr. Monedele batute in America inainte de 1965 au 90% argint. In tarile europene medievale, argintul era mai apreciat decat aurul.

Mexic este principalul producator de argint, urmat de Peru, Statele Unite, Canada, Rusia si Australia. Argintul poate exista in stare naturala pentru ca se gasesc cristale de argint pur. Argintul metalic nu este toxic pentru oameni si poate fi folosit ca si decor alimentar. Totusi, majoritatea sarurilor de argint sunt toxice.

Argintul este cel mai bun conductor electric dintre elemente. Cea mai des intalnita forma de argint este argintul sterling, ce este format din 92,5% argint. Unii compusi ai argintului sunt foarte explozivi. Acestia pot exploda daca sunt expusi la lumina dar pot sa explodeze si spontan.

Din argint se face argintarie, bijuterii si se foloseste si la stomatologie. Acesta este intrebuintat pentru aerul conditionat si filtrarea apei, pentru aplicatii de energie solara, in electronica si pentru fotografie. Argintul este foarte stralucitor astfel ca este extrem de util in oglinzi, telescoape, microscoape si celule solare.

Argintul lustruit reflecta 95% din spectrul luminii vizibile. Compusul iodura de argint s-a utilizat pentru a determina norii sa produca ploaie și pentru a controla uraganele. Conform traditiei, se spune ca argintul graviteaza mai ales in jurul Lunii. De-a lungul timpului au aparut diverse povesti de groaza ce sustin ca se poate ucide un varcolac cu un glont de argint. Se spune ca argintul este singurul metal eficient impotriva varcolacilor, fantomelor si vampirilor.

Exista cateva mistere in jurul argintului iar unul dintre acestea face legatura intre argint si luna. Aurul este metalul Soarelui iar argintul este metalul Lunii. Prin urmare, argintul primeste toate calitatile pe care anticii le atribuiau Lunii, cum ar fi calmul, energia pozitiva si feminitatea.

Unele culturi considerau ca purtarea argintului ne ajuta sa ducem o viata mai spirituala.  In ziua de astazi se gaseste foarte mult argint in biserici. Un alt mit spune ca argintul ar avea proprietati protectoare. Argintul are legatura cu spiritualitatea ceea ce ofera oamenilor protectie si noroc.  De asemenea, argintul poate alunga spiritele rele.

Unele superstitii din jurul argintului se bazeaza pe fapte stiintifice. Inca din cele mai vechi timpuri argintul a fost folosit in vindecare si pentru a preveni infectiile. Argintul se foloseste la filtrarea apei si pentru a pastra puritatea vinului si functioneaza ca un catalizator pentru unele reactii chimice. Tacamurile din argint sunt foarte populare si reprezinta deseori o idee demna de cadou pentru nunta sau pentru alte evenimente importante.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *