Incident la metrou: Circulatie pendula intre statiile Pipera si Aviatorilor din cauza unei posibile tentative de suicid

Metrorex a anuntat ca trenurile de metrou circula in sistem pendula intre statiile Pipera si Aviatorilor, ca urmare a unei posibile tentative de suicid la statia de metrou Aurel Vlaicu.

Detaliile incidentului

Miercuri, 5 iunie 2024, in jurul orei 18:45, la statia de metrou Aurel Vlaicu, pe linia 1, a avut loc un incident considerat o posibila tentativa de suicid, conform comunicatului emis de Metrorex. Personalul Metrorex a reactionat prompt, alertand echipajele SMURD pentru a interveni rapid.

„Echipele noastre au anuntat imediat serviciile de urgenta SMURD, care au sosit la fata locului pentru a acorda primul ajutor”, a declarat un reprezentant al Metrorex. „Conform procedurilor standard, am colaborat cu autoritatile competente pentru a deschide o ancheta si pentru a stabili circumstantele exacte ale acestui eveniment.”

Masuri luate de Metrorex

Pentru a asigura siguranta calatorilor si a facilita interventia autoritatilor, Metrorex a decis sa intrerupa temporar circulatia trenurilor intre Pipera si Aviatorilor. In schimb, trenurile circula in sistem pendula, ceea ce inseamna ca acestea vor circula inainte si inapoi intre aceste doua statii pe aceeasi linie.

„In astfel de situatii, prioritatea noastra este siguranta calatorilor si interventia rapida a echipelor de urgenta”, a explicat purtatorul de cuvant al Metrorex. „Circulatia in sistem pendula va continua pana cand autoritatile vor finaliza ancheta si vor permite reluarea traficului in conditii normale.”

Impactul asupra calatorilor

Incidentul a avut un impact major asupra traficului de metrou, provocand intarzieri si inconveniente pentru numerosi calatori. Metrorex a emis recomandari pentru pasageri, sugerandu-le sa foloseasca rute alternative, daca este posibil, si sa fie atenti la anunturile facute de personalul de la metrou.

„Ne cerem scuze pentru disconfortul creat si le multumim calatorilor pentru intelegere”, a adaugat reprezentantul Metrorex. „Facem tot posibilul pentru a relua circulatia normala cat mai curand posibil.”

Incidentul de la statia de metrou Aurel Vlaicu subliniaza importanta reactiei rapide si eficiente in situatii de urgenta. Metrorex, impreuna cu echipele SMURD si autoritatile competente, a actionat prompt pentru a gestiona situatia si pentru a asigura siguranta pasagerilor. Anchetarea circumstantelor acestui incident va oferi claritate si va ajuta la prevenirea unor astfel de evenimente in viitor.

Sursa foto: Facebook / Metrorex

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *