X inchide

Importanta radierii unei societati comerciale

In ciuda faptului ca orice afacere si orice firma porneste de la ideea de a genera profit, trebuie spus ca nu toate afacerile reusesc sa isi atinga acest scop. Cauzele care pot duce la nereusita in afaceri sunt multiple si tocmai de aceea un numar important de societati comerciale ajung dupa o anumita perioada de timp sa isi inceteze activitatea economica. In acest context este foarte important pentru antreprenori sau pentru administratorii societatilor comerciale sa aiba in vedere inchiderea definitiva a unei societati comerciale. Inchiderea definitiva se refera la radierea firmei de la Registrul Comertului.

Demersul de radiere a firmelor

Activitatea societatilor comerciale poate fi suspendata sau pot exista firme fara activitate. Insa acest lucru nu inseamna o inchidere definitiva, aceste firme putand la un moment dat sa reia activitatea. Pentru acei antreprenori care au decis sa inchida definitiv o afacere este foarte important ca acestia sa se gandeasca serios la radierea firmei. Procesul de radiere firma se refera la procedurile care vor duce la stergerea firmei respective de la Registrul Comertului.

Importanta acestui demers este unul major pentru acele firme sau entitati cu personalitate juridica fara activitate de mai mult timp. Acest lucru vine in contextul in care chiar si firmele cu activitate suspendata sau inactive pot avea costuri pentru administratorul firmei. De asemenea, chiar si in perioada de inactivitate pot exista anumite taxe pe care firma va trebuie sa le suporte, aceasta pana cand va fi radiata definitiv din evidenta Registrului Comertului.

Toate aceste aspecte fac foarte important procesul de radiere firma din evidentele Registrului Comertului. Acest demers presupune respectarea unor pasi. Pentru SRL-uri este nevoie de un act de dizolvare a societatii si publicarea acestuia in Monitorul Oficial partea a IV-a. Pana la 30 de zile de la acest moment se pot opune radierii firmei statul sau creditorii firmei, daca firma respectiva are datorii. In cazul in care nu exista datorii, atunci dupa 30 de zile se va trecere la radierea definitiva a firmei.

Servicii profesionale pentru radiere firma

Daca nu ai timpul necesar sau daca nu vrei sa iti bati capul cu procedurile necesare pentru radierea societatii comerciale pe care o detii sau o administrezi, atunci poti lasa in seama unei firme specializate in consultanta juridica si infiintare firme acest demers. O astfel de firma se va ocupa inclusiv de radiere firma. Pentru acest lucru va intocmi documentatia inaintata catre Registrul Comertului, documentatie care cuprinde actele de identitate ale asociatilor si administratorilor, copie dupa certificatul de inregistrare si dovada bilantului de lichidare depus la ANAF.

In momentul in care apelezi la astfel de servicii profesionale vei avea certitudinea ca demersul de radiere a firmei se va desfasura fara nicio problema si fara intarziere. Dincolo de depunerea documentatiei la Registrul Comertului, firma pe care ai angajat-o pentru serviciile de radiere firma se va ocupa de urmarirea dosarului depus si ulterior de ridicarea deciziei care atesta radierea definitiva a firmei tale de la Registrul Comertului.Alege sa economisesti timp si energie atunci cand trebuie sa radiezi o societate comerciala si apeleaza la profesionisti!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *