X inchide

Hostgate ofera gazduire web: ce este?

Poate ati mai auzit de asta, dar ce inseamna gazduire web? Practic, gazduirea web face posibil ca site-urile web ale persoanelor sau organizatiilor sa existe si sa fie accesibile pe internet. Serviciile de gazduire web, cunoscute si ca gazduire de domenii, sunt furnizate de o companie de gazduire web care furnizeaza tehnologiile si serviciile necesare pentru ca un site web sa fie vizualizat pe internet.

Site-urile web sunt gazduite de aceste companii pe computere speciale la distanta numite servere.Toata lumea are nevoie de o gazda web. In caz contrar, site-ul lor ar fi complet inaccesibil si s-ar pierde in gol. Ar fi ca si cum ati incerca sa va vedeti artistul muzical preferat cantand, dar nu au avut un loc unde sa cante.

Diferite tipuri de gazduire web oferite de hostgate.ro:

Gazduire partajata;

Gazduire web dedicata;

Gazduire in cloud;

Gazduire VPS.

Gazduire partajata – Majoritatea site-urilor web exista pe servere de gazda partajate, unde mai multe site-uri web convietuiesc impreuna. Facand acest tip de gazduire, in general, o optiune excelenta de nivel de intrare pentru cei care abia incep online.

Gazduire web dedicata – Cu gazduire web dedicata, inchiriati intregul computer sau serverul pe care exista site-ul vostru. Aceasta este o optiune mai flexibila, deoarece aveti control total cu privire la configurarea serverului. Aceasta optiune poate fi mai rapida si mai sigura, motiv pentru care companiile mai mari cu site-uri web mai mari o folosesc de obicei. Oferindu-va controlul si personalizarea suprema a resurselor serverului, care pot avea performante mai mari ale site-ului.

Gazduire in cloud – Serverele in cloud sunt servere virtuale compuse din multe servere fizice individuale. Este creat pentru a gestiona traficul web mare si este destul de fiabil, deoarece are intotdeauna servere de rezerva pregatite daca unul esueaza.

Gazduire VPS – Prescurtare pentru „Server privat virtual”, care este mult mai robust, avand o multime de caracteristici pe care nu le veti gasi cu gazduirea partajata. Resursele serverului sunt in general partajate cu alte site-uri, numarul este mult mai mic decat gazduirea partajata. Acest tip de gazduire va permite sa aveti mai mult control asupra resurselor serverului, dar nu vine cu costul unui server separat.

Ce sa cautati pentru a gasi o gazda web buna

Desigur, nu toate gazdele site-urilor web sunt egale. Companiile cu gazde web mai bune au site-uri web mai fiabile si mai rapide, care le permit sa conduca o afacere mai eficienta. Iata cateva lucruri pe care trebuie sa le urmariti pentru a gasi un serviciu de gazduire web bun.

O reputatie puternica – Orice serviciu bun de gazduire web ar trebui sa aiba un istoric lung sau fiabilitate si o buna reputatie online. Puteti cerceta cu usurinta acest lucru cu recenzii de la terti de la clienti reali si, de asemenea, clasamente pe publicatii tehnologice de incredere. Daca vedeti o cantitate semnificativa de recenzii pozitive constant, acesta este un semn bun.

Serviciu clienti 24/7 – Ultimul lucru de care aveti nevoie atunci cand efectuati o modificare cruciala de ultima ora site-ului este ca serviciul pentru clienti sa nu fie disponibil atunci cand aveti cea mai mare nevoie de ele. Cele mai bune servicii de gazduire web vor oferi servicii clienti de inalta calitate pe tot parcursul zilei si noptii. Daca va ofera mai multe optiuni de a-i contacta prin telefon, e-mail sau chat live, acesta este un alt semn bun!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *