Evenimentele sportive cele mai cunoscute din lume

Sportul atrage atentia oamenilor inca din cele mai vechi timpuri iar competitiile sportive au rolul de a-i uni pe cei mai buni. Evenimentele sportive care se bucura de o mare popularitate la nivel mondial sunt : Campionatul Mondial de fotbal UEFA Champions League, Jocurile Olimpice, Cupa Mondiala de Rugby, Super Bowl NBA, Turul ciclist al Frantei, Turneul de Tenis de la Wimbledon, Formula 1, Cupa Mondiala de cricket.

Sportul este considerat o metoda de divertisment, un hobby care poate fi transformat rapid din pasiune in performanta. Oamenii din intreaga lume asteapta cu nerabdare cele mai mari evenimente sportive pentru ca sunt dornici sa urmareasca intreceri spectaculoase, pline de adrenalina.Fie ca aceste turnee, lupte sau curse sunt vazute la televizor sau live sunt indragite in aceeasi masura.

Campionatul Mondial de fotbal este cel mai important eveniment al fotbalului la nivel global, care in acest an are loc in Qatar, cu cea de-a 22 editie. Turneul final este organizat o data la patru ani, iar prima editie a avut loc in Uruguay, în 1930.

UEFA Champions League este cea mai prestigioasa competitie intercluburi in fotbalul european si are loc incepand cu anul 1995. In 2022 trofeul a fost castigat de Real Madrid.

Jocurile Olimpice reprezinta cel mai mare eveniment sportiv, care se desfasoara atat vara cat si iarna,  la fiecare perioada de patru ani. In cadrul acestui eveniment participa mii de sportivi din intreaga lume care concureaza la diferite discipline sportive. Castigatorii primesc medalii de aur, argint sau bronz.

Cupa Mondiala de Rugby este cea mai importanta competitie de rugby si se organizeaza de catre Federatia Internationala de Rugby. Competitia are loc o data la 4 ani incepand din anul 1987 iar cele mai bune 20 de nationale se lupta pentru trofeu. Turneul consta in doua faze: grupe si turneul eliminatoriu iar echipa castigatoare primeste Cupa „William Webb Ellis”. Campioana lumii en-titre este reprezentativa Africii de Sud.

Super Bowl este finala ligii profesioniste de fotbal american care se bucura de o mare popularitate in intreaga lume. Acesta este cel mai vizualizat eveniment sportiv din America si cel mai bine cotat. Treizeci de secunde de publicitate in timpul SuperBowl costa peste 3 milioane de dolari. In 2022 trofeul a fost castigat de Los Angeles Rams.

Campionatul profesionist nord-american de baschet NBA este una dintre cele patru mari ligi profesioniste din America de Nord si totodata cel mai important eveniment sportiv de baschet masculin din lume. Baschetbalistii din NBA sunt cel mai bine platiti sportivi din lume, avand salarii de zeci de milioane de dolari pe an.

Turul ciclist al Frantei „Tour de France” este cea mai populara competitie de ciclism din lume. Acesta a avut loc prima data in anul 1903. La inceput cursa se desfasura doar pe teritoriul Frantei, iar acum si in afara tarii. Competitia are 21 de etape iar traseul care trebuie parcurs este de peste 3.500 de kilometri. Cel mai scurt tur al Frantei a avut 2.428 de kilometri (1904), iar cel mai lung 5.745 de kilometri (1926).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *