X inchide

Esti in cautare de adrenalina si iti doresti sa faci si bani intre timp? Iata cateva strategii si principii care sa te ghideze in poker!

Este bine-cunoscut faptul ca, practicate cu masura si responsabilitate, jocurile de noroc pot aduce celor care le practica, castiguri semnificative. Cei mai experimentati dintre jucatori stiu sa nu se lase coplesiti de emotii si sa aiba mereu o strategie prestabilita, indiferent de jocul pe care il practica. Cei care poseda firi calme, rationale, dar si cu inclinatii spre concepte matematice, se pot alege cu beneficii materiale serioase dupa o sesiune la cazino.

Iata cum te poti numara si tu printre cei norocosi, pentru ca, nu-i asa, norocul ii rasplateste pe cei curajosi!

Daca joci Texas Hold’em sau o alta variatie a acestui joc, precum Heads-up Hold’em, trebuie, bineinteles, sa stapanesti foarte bine semnificatia fiecarei maini din poker si mecanica jocului. Termeni precum bet, raise, all-in, check, fold, sau call trebuie sa fie in vocabularul tau de jucator, inainte de a te apuca sa pariezi. Odata stapanita mecanica jocului, poti incepe sa te gandesti cum iti poti cuantifica sansele de castig si daca merita sa risti in orice moment.

Pentru inceput, trebuie sa stii ca sansele unui call se calculeaza ca raportul dintre potentialul profit care poate surveni ca urmare a unei maini si valoarea pe care risti sa o pierzi. Mai mult, in functie de cartile avute in mana si de cartile deja rulate in joc, poti intui probabilitatea ca adversarul sa aiba o mana mai buna ca a ta. In acest calcul, conceptul statistic de ,,valoare asteptata” iti poate veni in ajutor.

Pe scurt, poti calcula, in medie, la fiecare joc, suma pe care risti sa o pierzi sau sa o castigi daca alegi sa dai call, multiplicand probabilitatea de a avea o mana castigatoare cu suma pe care ai castiga-o, din care urmeaza sa sustragi produsul dintre probabilitatea sa nu castigi si suma pe care ai pierde-o. Acest simplu calcul te poate ghida in a te aventura sa pui bani in joc, daca valoarea asteptata este pozitiva sau sa dai fold si sa astepti o tura mai avantajoasa pentru tine, in caz contrar.Cunoscand aceste principii elementare de statistica, vei putea sa iei decizii mai rationale, care, pe termen lung, se vor dovedi a fi castigatoare.

Deja poti vedea cum orele de matematica din timpul liceului incep sa ajute in activitati pe care, probabil, nu le-ai fi banuit. Un alt joc ce implica un grad ridicat de strategie este Blackjack, pe care il puteti gasi pe sportingbet.ro, la sectiunea cazino online.Strategia aparent infailibila de castig la Blackjack a creat nenumarate controverse, din care a rezultat si un bine-cunoscut film si o serie de carti si marturii despre interactiunea dintre matematica si jocurile de carti.

Un faimos grup de matematicieni de la MIT a dezvoltat un sistem de numarare a cartilor, prin care calcula in timp real sansele ca urmatoarea carte distribuita la masa sa fie una mica, de la 2 la 6 sau o figura, de la 10 la AS. Astfel, atribuind o valoare pozitiva fiecarei carti mici care este extrasa si una negativa fiecarei carti mari, suma tuturor valorilor anterioare este contorizata pentru a intui daca per total, cartile jucate deja au fost predominant mari sau mici. Daca urmeaza carti mari, jucatorul are, in mod teoretic, o sansa mai buna la castig.

Chiar daca aceasta strategie este mai complicata si castigurile fabuloase din urma ei sunt rezervate pentru scenarii de film si genii cu studii doctorale, ea ii poate invata pe jucatori un element cheie al jocurilor de carti: intotdeauna fii atent la cartile deja jucate si actualizeaza-ti constant aversiunea la risc si probabilitatea de castig pe care banuiesti ca o ai.Asadar, calmul, agerimea si, intr-o foarte mare masura, matematica, pot fi cele mai mari atuuri ale tale intr-un joc de noroc. Nu uita sa te distrezi si sa ramai mereu ancorat in realitate si cu capul pe umeri atunci cand joci!

Sursa foto: shutterstock.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *