X inchide

Despre Funerarenicolas.ro numai de bine

Multa vreme m-am gandit ca nu as putea sa stau singura langa un mort. Imi era frica de morti si ii analizam, cand camera in care se afla decedatul era plina. In prezenta altor oameni prindeam curaj, observam detaliile, iar mai tarziu ii puneam intrebari mamei despre anumite lucruri.De pilda, mult timp nu am priceput de ce decedatul tine mainile impreunate pe piept si de ce era legat cu o carpa sau cu o basma sub barbie.

-Fiindca a murit cu gura cascata si ar fi urat sa fie lasat asa!

Buzele erau vinete, chipul palid, ranile pe care le-a suferit la vedere, daca omul murise din cauze violente.
Totul s-a schimbat de la aparitia pe piata a firmei de servicii funerare https://www.funerarenicolas.ro/. Sunt 15 ani de cand Funerarenicolas.ro a inlaturat improvizatiile din pregatirea decedatilor de inmormantare si gestioneaza cu mana forte tot procesul.

Acum nu imi este frica sa stau singura la capela cu un decedat pregatit de firma prezentata mai sus, fiindca:
-decedatul parca doarme linistit in sicriul sau.
Imaginea lui nu este cu nimic deosebita de cea din timpul vietii. Carpa de sub barbie a disparut, fiindca profesionistii au secretele lor prin care anuleaza ampranta negative a mortii asupra unui trup.
Paloarea din obraz a disparut si ea, fiind anulata de machiajul profesionist care acopera si ranile sau vanataile de pe chip in cazul unui accident.

-sicriul elegant, accesoriile indulcesc armosfera sumbra referitoare la mort si la moarte.
Discutam cu o colega despre toate acestea.
-Stii cat sunt de fricoasa, mi-a martursit. Nu pot sa vad un soricel in aceeasi incapere cu mine. Nu credeam vreodata sa pot sa stau langa un mort, dar cand a decedat socrul meu si parintii mei, imagineaza-ti ca am stat langa ei si i-am acoperit de cate ori li se tragea valul de pe fata. Imaginea mortului de odinioara care ne infricosa a disparut. I-am atins.

Am luat florile pe care oamenii le puneau in scriu, sa le asez frumos in vaza din capela.
In materie de servicii funerare au aparut multe imbunatatiri si o abordare superioara a pregatirii decedatului si a organizarii inmormantarii. In primul rand, decedatul nu mai este pregatit de batranele din sat care respectau mai mult traditiile decat sa aplice cunostinte stiintifice. Tocmai de aceea aparea banda de sub barbie, paloarea specifica, izul de mort.

Sigur ca nu este nimic de condamnat in asta, fiindca batranele actionau in spatii improvizate, cu ceea ce aveau la indemna. In preazent firmele de top, asa cum este cea prezentata mai sus dispun de:
-autoutilitare dotate modern pentru preluarea decedatului
-sali autorizate dotate cu frigidere funerare pentru pregatirea trupului lipsit de viata.
-substante garantate de imbalsamare al caror efect dureaza 10 zile
-personal calificat in domeniu cu 15 ani de experienta. In aceasta perioada serviciile oferite de aceasta firma s-au perfectionat continuu
-produse de machiaj funerar ca decedatul sa para ca doarme linstit, iar priveghiul sa nu mai fie atat de solicitant
-transport funerar in conditii ideale pentru decedat. Cum putem dezvolta/justifica sintagma conditii ideale?

Sicrul este asezat la loc sigur, usa este incuiata, prin urmare nu exista riscul ca acesta se poate rasturna, asa cum era in caruta. Oricat de cald ar fi afara, masina este prevazuta cu frig si trupul nensufletit nu va avea de suferit. Imaginea oamenilor care mergeau kilometri intregi pe jos, purtand coroanele grele in mana atata timp a disparut, fiindca toate acestea sunt asezate langa scriu, in masina funerara.

In prezent, nu mai vezi apartinatori indoliati colindand magazinele, desi abia isi pot retine lacrimile si le sangereaza sufletul de durere, fiindca firmele de pompe funebre de top se ocupa de absolut totul. De la prima discutie cu agentul firmei Funerarenicolas.ro apartinatorul stie exact ce se va intampla cu mortul sau si ca tot ce are de facut este sa petreaca ultmele clipe pretioase la capataiul acestuia la capela.

Aparitia firmelor de pompe funebre pe piata serviciilor din Romania era o necesitate, fiindca dorim sa ne facem datoria exemplar fata de cei care pleaca pentru totdeauna si acest lucru este posibil cand in pregatirea decedatului si in organizarea ceremoniei se implica personal calificat.Imi pare bine ca am trait la rascruce de vremi si ca am avut sansa sa observ direct cum a evoluat omenirea. Se pot scrie documentare intregi despre inmormantarile de acum 20, 30 de ani si ceremoniile moderne din zilele noastre.

Este o realizare fara precedent ca imaginea decedatului in scriu sa o copieze pe cea din timpul vietii si sa nu avem impresia ca am participat la inhumarea unui strain.
Decedatul care pare ca doarme in sicriu, parfumul florilor si mirosul curat al lumanarilor din capela sunt realizari marete ale acestor firme funerare care au facut ca mirosul acela specific de mort sa existe numai si numai in amintire.

In prezent, firmele de top pun la dispozitia familiei si medic care sa constate decesul si se ocupa si de intocmirea actelor necesare si de organizarea parastaselor. Cei indurerati sunt lasati sa isi planga mortul (de cele mai multe ori exteriorizarea durerii este necesara) si sa isi vindece ranile din suflet.Moartea este pierderea suprema cu care ne confruntam, dar timpul vindeca orice rana. Funerarenicolas.ro reprezinta promisiunea mortilor frumosi de care nu trebuie sa na temem si a organizarii impecabile a inmormantarii.

Avem nevoie de astfel de firme care au program non-stop, mai ales ca moartea este ca si viata o certitudine suprema.
Sigur ca au apus vremurile in care buncii nostri isi cumparau sicriele de vii. Singura pregatire este aceea sa ne informam din timp, sa alegem cea mai buna firma de pompe funebre, cand ne confruntam cu un deces in familie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *