X inchide

Descopera mai multe detalii despre energia solara si despre panourile fotovoltaice

Fascinatia pentru energia solara se masoara la nivel global, deoarece este o sansa unica in istoria omenirii de a folosi o resursa gratuita in mod responsabil care sa nu ne afecteze mediu inconjurator. Dimpotriva ne-ar ajuta sa mentinem aerul mai curat. In Romania, magazinul Voltech.ro este furnizorul numarul unu pentru foarte multe persoane care si-au montat panourile solare pe casa sau au folosit panourile fotovoltaice pentru a crea o retea off-grid pentru obtinerea independentei energetice.Descopera mai multe detalii despre energia solara si despre cum poate fi folosita responsabil!

Energia solara exista de multi ani, dar unii oameni cred inca in mod incorect ca panourile solare montate pe acoperis sunt singura modalitate de a utiliza tehnologia solara. In timp ce panourile solare montate pe acoperis sunt una dintre cele mai populare modalitati de utilizare a energiei solare, alte optiuni utilizeaza in mod eficient energia solara ca sursa de energie regenerabila. Aveti mai multe optiuni in ceea ce priveste energia solara, iar gasirea celei mai bune utilizari a tehnologiei solare pentru nevoile dvs. necesita cercetari minime. Mai jos sunt cinci moduri in care puteti utiliza energia solara ca sursa de energie regenerabila pentru a va ajuta in viata de zi cu zi in timp ce faceti totul ecologic.

Panourile solare sunt cel mai comun mod in care oamenii folosesc energia solara. Celulele fotovoltaice din panourile solare absorb lumina soarelui si genereaza un curent electric care poate fi trimis spre utilizare, stocat pentru mai tarziu sau vandut inapoi la reteaua electrica.In intreaga lume, proprietarii de case si proprietarii de afaceri, deopotriva, adauga panouri solare pe acoperisuri pentru a folosi energia solara regenerabila.Inainte de a va grabi sa asezati panouri solare pe acoperis, efectuati cercetari adecvate pentru a determina daca panourile solare merita investitia.

Luminile solare folosesc aceeasi tehnologie, ca si panourile solare mari, dar la o scara mult mai mica. Luminile solare exterioare prezinta in mod obisnuit un mic panou solar deasupra carcasei becului, care se afla deasupra mizei solului, astfel incat lumina sa poata fi plasata oriunde. Luminile solare sunt deosebit de atractive, deoarece nu se bazeaza pe fire sau cabluri pentru alimentare.

Lipsa firelor inseamna, de asemenea, ca nu exista facturi lunare de energie pentru luminile solare, intrucat toata energia utilizata de luminile solare provine de la soare. Plasati panourile solar acolo unde vor primi lumina soarelui in timpul zilei, astfel incat energia sa poata fi stocata in bateriile lampii si sa va bucurati de iluminare odata cu apusul soarelui.

Panourile solare pot fi costisitoare, dar, din fericire, multi oameni pot profita in continuare de avantajele panourilor solare fara pret sau angajament pe termen lung. Generatoarele solare nu se pot potrivi cu aceeasi productie de energie a unui sistem complet de panouri solare, dar pot aduce energie solara regenerabila gospodariilor cu bugete mai mici.

Generatoarele solare sunt banci mici, de multe ori portabile, care utilizeaza panouri solare pentru a genera electricitate. Generatoarele solare pot alimenta o varietate de dispozitive, in functie de capacitatea generatorului. Generatoarele mari pot alimenta un frigider, dar majoritatea sunt destinate sa alimenteze dispozitive cu consum redus de energie, cum ar fi smartphone-urile sau televizoarele.

Incalzirea solara este o tehnologie straveche. Oamenii folosesc soarele pentru caldura de la inceputul timpului, dar rafinamentele moderne au identificat cele mai bune modalitati de a folosi caldura solara. Designul de incalzire solara pasiva foloseste lumina naturala a soarelui pentru a incalzi o cladire. Orice cladire sau camera care primeste lumina directa a soarelui va simti efectele incalzirii solare pasive. Pozitionand casa intr-un anumit mod, va puteti asigura ca soarele va incalzeste casa in timpul iernii si o lasa mai racoroasa in timpul verii. Cea mai buna pozitie pentru casa depinde de locatia geografica, dar in principal de emisfera in care va aflati.

Sistemele de incalzire solara active folosesc lumina soarelui pentru a incalzi fie un lichid, fie aerul, care apoi transfera caldura solara catre interiorul cladirii. Incalzirea solara cu lichid functioneaza bine cu sistemele de incalzire centrala, dar puteti utiliza si podea radianta, plinte de apa calda sau calorifere cu sisteme de incalzire solara.

Incalzirea solara poate fi folosita si pentru gatitul alimentelor. Configurand suprafete reflectorizante ingerate astfel incat lumina soarelui sa se concentreze pe un punct central, puteti gati mancarea cu soarele. Exista multe reflectoare solare prefabricate de diferite dimensiuni disponibile online, sau va puteti construi propriul acasa. In timp ce masinile de gatit solare folosesc soarele pentru caldura gratuita, acestea nu sunt rapide. Majoritatea masinilor de gatit solare stau intre opt si zece ore pentru a termina un fel de mancare, in functie de reteta, dar acesta este un mic compromis pentru energia gratuita de la soare pentru a va gati mancarea.

Ventilatoarele solare de la mansarda utilizeaza panouri solare mici in partea superioara a unitatii pentru a alimenta ventilatorul care scoate aerul fierbinte din pod. In loc sa-ti faca sistemul HVAC sa lucreze mai mult pentru a-ti racori casa, ventilatoarele solare de la mansarda preiau o parte din sarcinile de racire fara a-ti mari factura lunara de energie.

Puteti economisi si mai multi bani pe ventilatoarele solare de la mansarda instalandu-le singur, dar acest lucru este recomandabil numai daca aveti abilitati decente de tamplarie. Exista mai multe moduri diferite de a utiliza energia solara ca resursa regenerabila. Descopera mai multe detalii espre produsele Voltech.ro si depre cum pot fi implementate intr-o locuinta pentru a obtine rezultate functionale!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *