X inchide

De ce Xanadu, conacul de 120 milioane de dolari al lui Bill Gates, nu era pe placul Melindei

Conacul lui Bill Gates din Washington denumit si Xanadu are 66.000 mp si incorporeaza tehnologie de ultima ora, care valoreaza in prezent cca 130 de milioane de dolari. Desi are o plaja artificiala, o camera special realizata pentru o trambulina si chiar si un parau artificial, se pare ca nu a fost pe placul Melindei, fosta sotie a lui Bill Gates. Oare de ce?

Xanadu – conacul in care natura si tehnologia se intalnesc

Daca vom spune ca Xanadu este una dintre cele mai impresionante case de pe planeta, nu am gresi cu nimic. Bill Gates a cumparat casa in 1988 cu numai 2 milioane de dolari si, timp de 7 ani, a investit continuu in ea, transformand-o in cea mai spectaculoasa casa care a existat vreodata.

Putini oameni stiu ca Gates a cumparat proprietatile din jur pentru alte 14 milioane de dolari, pentru a-si extinde conacul pe 66.000 de mp si a avea intimitate deplina. De asemenea, miliardarul a investit in jur de 63 milioane de dolari pentru a personaliza spatiul si a-l dota cu tot ce este necesar.

Si, pe langa usi si ferestre lemn stratificat de calitate premium, a investit masiv in tehnologie de ultima ora pentru a obtine o casa inteligenta care continua sa uimeasca vizitatorii. In prezent, conacul valoreaza in jur de 130 de milioane de dolari, dar se pare ca nu a fost, inca de la inceput pe placul Melindei, atunci sotia lui Bill Gates.

Doamna Microsoft nu a agreat conacul inca de la inceput

Conform unei publicatii din 2008 in revista Fortune, Melida considera conacul visul unui burlac si comarul unei sotii si, inca de la inceput, au aparut divergente intre ea si Bill Gates. Conacul continea tehnologie de ultima ora si software care o faceau pe Melinda sa se simta ca intr-un joc video si nu ca intr-un camin. De aceea, doamna Microsoft nu a agreat conacul inca de la inceput.

Totusi, designerul ales de ea, Thierry Despot, a incercat sa il faca cat mai agreabil. Xanadu are 7 dormitoare (numar surprinzător de mic pentru o casa atat de mare) si 24 de bai (care pot parea inutile si prea multe).

Xanadu – cea mai inteligenta casa de pe planeta

Xanadu este considerat o capodopera tehnologica si una dintre cele mai inteligente case de pe planeta. Este dotata cu un sistem de servere si sisteme de securitate de nivel inalt. Vizitatorii lui Gates primesc un PIN si sunt create pentru ei conditii preferentiale, de la iluminare si muzica, pana la acces in camere.

Podelele sunt prevazute cu senzori care detecteaza imediat prezenta oamenilor si chiar ii identifica dupa greutate. Tehnologia se regaseste in aproape toate facilitatile si functionalitatile casei si chiar si in piesele decorative. Mai multi pereti au ecrane pe care sunt afisate fotografii, picturi si opere de arta moderna.

Tehnologia a fost folosita si in natura. De exemplu, arborele preferat al lui Bill Gates care are in jur de 40 de ani, este monitorizat de computer pentru a fi irigat automat in zilele secetoase.  

Xanadu – facilitati de lux

Pe langa tehnologie de ultima generatie, Xanadu impresioneaza prin facilitatile de lux pe care le ofera. Conacul are o camera cu o inaltime de 6 m care a fost transformata in intregime intr-un complex de trambuline. Pentru ca are 6 bucatarii si 7 dormitoare, casa poate gazdui o cina de pana la 150 de persoane.

De asemenea, Xanadu include o baie de aburi, o sauna si o sala de sport de 25.000 mp. Iar o alta extravaganta o reprezinta cantitatea de nisip care este adusa in fiecare an pe malul lacului pentru a intretine plaja artificiala. 

Xanadu detine si o biblioteca impunatoare. Aceasta are peste 2.100 mp, doua biblioteci si chiar si un bar secret si contine un manuscris al lui Leonardo da Vinci care valoreaza in jur de 30.8 milioane de dolari.

Totusi, Melinda nu a privit niciodata Xanadu ca fiind casa ei si a declarat la un moment dat ca asteapta ziua in care ea si Bill Gates vor locui intr-o casa de 1.500 de mp. Se pare ca asta nu se va mai intampla, pentru ca s-au despartit in 2021 dupa o casnicie de 27 de ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *