De ce nu este indicat sa faci implanturi exagerate la sani ?

Moda pentru implanturi mamare de dimensiuni mari a trecut destul de repede, iar in ziua de astazi atentia este concentrata asupra procedurilor chirurgicale cu proteze de dimensiuni mici si medii. Romancele isi doresc ca sanii sa fie in armonie deplina cu proportiile corpului.

Pacientele care solicita acest tip de interventii au obiective clare in ceea ce priveste rezultatul dorit. Un procent destul de mic isi doresc un bust generos, dar tot mai multe femei isi doresc sa aiba sani mici sau medii frumos conturati. Dorinta principala consta recapatarea volumului pierdut de la nivelul sanilor in urma sarcinilor, a alaptarii sau a scaderii in greutate.

Implanturile de dimensiuni mici au pana la 350 cm3. Este important de stiut ca marimea implanturilor se alege in functie de proportiile generale ale corpului. Asadar, un implant de 300 cm3 la o pacienta inalta cu cu spatele lat pare a fi optiunea potrivita, insa pentru o pacienta mica de statura este destul de pronuntat.

Implanturile mamare mici ofera o serie larga de beneficii, in detrimentul celor mari. Acestea se asociaza cu mai putine riscuri, ofera un aspect natural al sanilor, libertate de miscare si o recuperare mult mai usoara.

Toate femeile isi doresc sani fermi cu forma frumoasa si aspect natural. Cele care opteaza pentru implanturi mai mari, se supun riscului ca dupa operatie, aspectul estetic sa fie disproportionat. In aceste situatii, isi vor dori sa le inlocuiasca cu implanturi mai mici. Acestea imbunatatesc in mod subtil forma corpului, sunt fermi si frumos conturati.

In ceea ce privesc implanturile mamare de mici dimensiuni, nu apar atat de multe complicatii. Aceasta interventie implica mai putina manipulare a tesuturilor si o recuperare mai rapida. Implanturile mai mici pot fi plasate folosind o tehnica mai puțin invaziva, ceea ce reduce considerabil riscul complicatiilor.

Femeile active si pasionate de sport isi doresc un corp sanatos si tonifiat ceea ce le ajuta sa-si mentina un aspect tanar al corpului. Sanii mici se potrivesc mult mai bine femeilor cu un corp atletic iar dimensiunea redusa a bustului faciliteaza practicarea sportului.

In plus, implanturile mamare au sanse mai mari sa se lase in timp ce implanturile mici se vor mentine ferme pentru  mai mult timp. Acest lucru se datoreaza unui efect natural cauzat de gravitatie. Mai mult decat atat, cele care opteaza pentru dimensiuni mari trebuie sa poarte bustiera sau sutien dupa interventia chirurgicala, iar la cele mici nu este necesar.

De asemenea, trebuie facute mai multe consultatii si analize inainte de operatie, indiferent de varsta. Pacienta trebuie sa discute despre istoricul medical cu medicul chirurg plastician si sa obtina aprobarea medicului primar.

In timpul consultatiilor medicul are obligatia de a prezenta atat avantajele, cat si dezavantajele implanturilor de diferite dimensiuni, optiunile de incizie, plasarea implanturilor si multe alte detalii. In urma discutiilor amanuntite, se ia decizia finala tinand cont cu atentie de toate aceste aspecte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *