O Sursa de Nutrienti Vitali
Specialistii in nutritie subliniaza faptul ca pestele trebuie consumat de doua ori pe saptamana pentru a reduce riscul declansarii multor boli. Pestele este foarte sanatos si poate inlocui cu succes carnea rosie.
Pestele Gras si Beneficiile Sale
Multe specii de peste, cum este pestele gras – somonul si heringul, sunt bogati in acizi grasi, polinesaturati si in omega-3, dar nu doar grasimile sanatoase sunt beneficii ale consumului de peste.
Nutrientii Diversificati din Peste si Fructe de Mare
Pestele si fructele de mare sunt foarte sanatoase datorita nutrientilor pe care ii contin, cum ar fi : proteine slabe, vitaminele A, D si B, dar si o serie de minerale, precum fier, iod, seleniu si zinc.
Importanta Pestelui pentru Femeile Insarcinate
Femeile insarcinate trebuie sa consume 12 grame de peste pe zi pentru a furniza cele mai bune vitamine si minerale copilului, insa trebuie sa evite pestele care are un continut mare de mercur. Pestele are un nivel scazut de grasimi saturate si colesterol.
Rolul Dieta Mediteraneana in Mentinerea Sanatatii
Persoanele care au o dieta mediteraneeana, ce include fructe de mare si peste, beneficiaza de un nivelul crescut de omega-3 ceea ce se asociaza cu un risc scazut pentru declansarea obezitatii.
Valorile Nutritionale si Calorice ale Pestelui
Pestele contine si mult mai putine calorii decat carnea rosie. Continutul de nutrienti variaza in functie de tipul de peste.
Seleniul si Iodul: Mineralele Esentiale din Peste
Fructele de mare au un continut ridicat de seleniu, iar pestii de apa sarata sunt bogati in iod. Fierul din fructele de mare se absoarbe mai usor in organism, in comparatie cu fierul din plante.
Calciul din Peste si Beneficiile pentru Oase
De asemenea, oasele mici ale sardinelor reprezinta o sursa bogata de calciu.
Prevenirea Bolilor Cardiace prin Consumul de Peste
Studiile subliniaza faptul ca cei care obisnuiesc sa consume peste in mod regulat sunt mai putin predispuse aparitiei unui atac de cord sau alte boli ale inimii.
Recomandarile Dieteticienilor pentru Consumul de Peste
Alte analize efectuate de specialistii in domeniu arata ca doua portii de peste pe saptamana scad riscul aparitiei infarctului miocardic cu o treime.
Consumul Zilnic de Omega-3
In plus, dieteticienii recomanda consumul zilnic a 250 de miligrame de acizi grasi omega-3. Asadat consumul de peste se dovedeste a fi cea mai sanatoasa alegere pentru a obtine necesarul de acizi grasi, in special prin consumul de ton, somon hering, sardine, pastrav si midii.
Varietatea Preparatelor din Peste
Exista o multime de preparate din peste, extrem de gustoase care au un aport extrem de improtant pentru organism. Fie ca pestele este introdus in ciorbe, salate sau este gatit la cuptor acesta este foarte sanatos.
Educatia Alimentara a Copiilor si Pestele
Este indicat sa invatam copiii sa consume peste inca de mici, pentru ca acesta ofera organismului o multime de nutrienti si vitamine necesare pentru un stil de viata sanatos.
Alegerea si Pregatirea Pestelui
Pestele este de mai multe feluri, de aceea puteti alege tipul care va place cel mai mult. In plus, il puteti pregati cum va place mai mult, insa trebuie sa evitati prajirea.
Disponibilitatea Pestelui in Comert
Faptul ca in ziua de astazi il gasiti proaspat in piete sau supermarketuri reprezinta un plus care va ajuta sa va aprovizionati cu peste de calitate, oricand doriti.
Beneficiile Pestelui
Tineti cont de toate aceste informatii pentru a intelege mai bine cat de important este sa consumati peste in fiecare saptamana.