X inchide

Curiozitati ale naturii

Natura nu inceteaza niciodata sa uimeasca pentru ca ne aduce o multime de surprize si ne surprinde cu diverse ciudatenii din lumea animala, umana si mediul inconjurator.Daca vreti sa cunoasteti cat mai multe fapte ciudate si curiozitati despre natura inseamna ca ati ajuns la locul cel mai potrivit.Iata care sunt acestea:

Melcii sunt considerate a fi foarte inceti insa se pare ca sunt mai mult decat lenesi, pentru ca isi pot petrece chiar si 4 ani dormind.Tipetele umane produse pentru o perioada de 8 ani in mod continuu pot produce energie prin undele emanate pentru a incalzi o canita cu ceai. Cocal Cola are culoarea verde insa prin adaugarea colorantilor aceasta devine neagra si este atat de populara pe tot mapamondul.

Strutii sunt animale puternice si foarte buni alergatori insa ceea ce ne uimeste este ca marimea unui ochi o depaseste pe cea a creierului sau. Iar daca familiile regale au sange albastru la figurat aflati ca homarul are sange albastru la propriu.Daca mesteci guma in timp ce cureti ceapa, poti evita lacrimarea.

Chiar daca pare straniu este adevarat ca in China sunt mai multi vorbitori de limba engleza decat in toata America datorata migratiei in numar mare.Se pare ca pasarile nu pot distinge deloc culoarea albastru ci doar bufnita poate sa faca acest lucru. In ceea ce privesc dalmatienii chiar daca ei sunt patati, petele le apar ceva mai tarziu pentru ca nastere ei sunt complet albi.

Daca incercati sa pregatiti un ceai la microunde o sa observati ca nu are acelasi gust ca si cel preparat la ceainic, pentru ca ceaiul primeste o aroma mult mai buna daca este facut la temperatura mai mica.Foarte interesant este faptul ca temperatura de fierbere a apei scade o data cu altitudinea, ceea ce inseamna ca daca va aflati undeva la inaltimea de 1800 metri, veti observa ca apa fierbe la 94,4 grade Celsius, insa la nivelul marii apa fierbe la 100 de grade asa cum suntem obisnuiti sa stim.

Chiar daca marea majoritate a oamenilor se afla intr-o lupta continua cu kilogramele in plus se pare ca grasii, chiar daca par a fi mai bine izolaţi din punct de vedere termic, ei simt frigul mai repede decat cei slabi. Acest lucru se explica prin faptul ca caldura data de grasime este pastrata in interior iar la exterior pielea se raceste rapid

Numarul zilelor din an se divide intr-un mod extrem de curios astfel ca 365=102+112+122=132+142 Nu se stie inca daca este o simpla coincidenta sau o pura armonie intre numere. Oamenii pot vedea de pe planeta Pamant doar o singura jumatate a Lunii, pentru ca planeta este in continua miscare. Oamenii cresc in inaltime pe timp de noapte pentru ca acest procedeu are loc in timpul somnului.

O alta curiozitate a naturii consta in faptul ca desi se va topi toata gheata de la Polul Nord nu va creste nivelul oceanelor. Acest lucru are o explicatie cat se poate de logica pentru ca prin topire, moleculele de apa din gheata ocupa acelasi spatiu ca si gheata in stare solida nu mai mult.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *