Cum sa va amenajati propria casa in functie de personalitatea fiecaruia

Desigur ca stilul casei in care locuiti exprima personalitatea deoarece aceasta este in asa fel amenajata incat sa va ofere confortul dorit si o eleganta desavarsita.Daca vreti sa va alegeti stilul de design interior care va inspira este bine sa cititi cu atentie randurile care urmeaza.

Toate aceste stiluri au o insemnatate aparte si domina scena arhitecturala, fiecare avand detalii distincte, care se potrivesc unei anumite personalitati.Daca va place stilul clasic atunci cu siguranta stiti ca acesta nu se demodeaza niciodata, pentru ca clasicul ramane mereu in trend.

Tendintele stilurilor de interior se schimba iar majoritatea dintre ele sunt poplare doar intr-o anumita perioada de timp. Acest stil este conturat de proportii si simetrie si este adoptat de catre cei care nu vor sa faca schimbari radicale in locuinta.

Un interior în stil clasic controleaza foarte bine echilibrul vizual si se distinge imediat ce intrati in acea incapere printr-un semineu inconjurat de fotolii sau cu o oglinda deasupra. Se urmareste obtinerea simetriei in toate laturile camerei iar de cele mai multe ori se foloseste un mobilier cu margini rotunjite si elemente gravate in lemn.

Paleta de culori din interiorul este inspirata din natura ceea ce inseamna ca vedeti mai multe nuante de galben, albastru, verde, maro sau gri. Ornamentele de pe pereti si detaliile bine conturate confera un plus de lux si eleganta.

Stilul traditional este bazat pe armonie si se defineste prin piese de mobilier masive si folosirea de materiale naturale.Un detaliu esential il constituie abundenta in tonuri de pastel si se foloseste foarte mult tapeul floral.Obiectele de mobilier sunt simetrice special pentru a crea o compozitie armonioasa si ordonata.

Caracteristica de baza a stilului modern este simplitatea iar culorile care domina sunt in tonuri neutre de alb, gri, negru sau bej. In plus, acest stil este caracterizat de texturi simple fara prea multe detalii si alte decoratii.Peretii in stil modern sunt vopsiti cat mai simplu si nu au ornamente aplicate.

Nu uitati ca simplitatea inseamna si eleganta in ceea ce priveste amenajarea interioara iar stilul modern este asimetric, fapt care este reflectat de organizarea spatiului si de designul mobilierului.Stilul contemporant este caracterizat de linii simple și pure, se bazeaza in principiu pe simplitatea formelor, ofrind o mare libertate spatiului fara sa il incarce.

Se folosesc culorile vii pentru a scoate in evidenta elementele individuale ale spatiului, cum ar fi: rosu, verde, negru, galben si turcoaz .Nu se foloseste tapetul iar peretii sunt vopsiti in culori neutre si deschise.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *