X inchide

Cum sa scadeti consumul de energie, fara sa reduceti gradul de confort?

In general, oamenii considera ca doar un consum mare de energie sustine un grad de confort ridicat. In fiecare zi, folosim energia electrica pentru a functionarea optima a telefoanelor, calculatoarelor, frigiderelor, televizoarelor dar si a electrocasnicelor existente in fiecare casa.Toate aceste aparaturi ne fac viata mai usoara oferindu-ne un plus de confort fizic. Ceea ce multa lume nu cunoaste este faptul ca un consum mare de energie poate avea un impact negativ asupra mediului inconjurator.

Surse regenerabile de energie

Trebuie sa va indrepatati atentia catre sursele regenerabile de energie. O investitie de acest fel va ofera beneficii multiple si va aduc nenumarate avantaje in timp.Ideal  ar fi sa va achizitionati panouri solare pe care sa le puneti peste tot pe casa, sa va cumparati eoliene sau sa sapati adanc pentru a exploata energia geotermala.Pana cand acest lucru este posibil tot ce puteti face este sa folositi energia electrica oferita de furnizorii principali sau gaz. Chiar si in aceasta situatie exista cateva solutii de eficientizare energetica care sa va ofere un consum mai mic, fara sa simtiti nici un pic disconfortul

Iata ce trebuie sa faceti pentru a avea un consum redus de energie?

1.Inlocuiti echipamentele vechi cu unele noi, in perfecta stare de functionare. In acest fel puteti face economii importante de bani si de energie. Achizitionati-va doar frigidere, aragaze si electrocasnice care au o eficienta energetica A, A++ sau A+++.

2.Exista cateva trucuri in bucatarie care va pot ajuta sa faceti economie de energie.Daca gatiti folosind plita electrica folositi un capac pentru a mentine mai bine caldura pentru mai mult timp.Nu introduceti alimente calde in frigider si nu dezghetati in mod frecvent congelatorul. Lasati o distanta de 5 – 10 cm intre frigider si perete, pentru a nu se supraincalzi.

3.Izolati cat mai bine casa, pentru ca in acest fel veti consuma cu mai putina energie pentru incalzire. Fiecare cladire trebuie sa fie dotata cu un strat de termoizolatie pentru a mentine caldura in interior si bineinteles termopane de cea mai buna calitate.

4.Inlocuiti becurilor conventionale cu becuri LED pentru a face economie.Chiar daca au un cost marit, acestea va ajuta sa faceti o mare economie. In plus, consuma de 5 ori mai putina energie decat un bec normal si au o durata de viata mult mai mare.

Achizitionati-va un termostat care sa porneasca si sa opreasca centrala automat, pentru a mentine o anumita temperatura. Stingeti becurile in casa daca nu le folositi si fiti atenti sa nu faceti risipa. In acest fel, puteti economisi o suma considerabila de bani pe care o puteti folosi pentru alte investitii.

Tineti cont de toate aceste metode pentru a reduce consumul de energie si a trai o viata mult mai buna.Incercati sa fiti mult mai atenti la toate aceste aspecte care la prima vedere nu par deloc prioritare, dar care pana la urma fac cu adevarat diferenta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *