Cum sa gatesti in stil asiatic

Daca v-ati intrebat de multe ori cat de complicat este sa faceti preparate chinezesti trebuie sa stiti ca nu este atat de dificil precum pare la prima vedere.Mancarea chinezeasca este foarte apreciata in special pentru ca se face foarte repede dar si pentru ca are un gust foarte bun.

Totusi gatita acasa, aceasta s-ar putea sa nu aiba acelasi aspect si gust ca si cea de la restaurant, insa daca urmati cu strictete cateva reguli de baza cu siguranta o sa reusiti sa ii dati un gust apetisant.Pentru a prepara mancare chinezeasca trebuie sa folositi condiment specifice si sa  aveti indemanare in bucatarie.

Respectati toate ingredientele specificate in reteta si bineinteles gramajele pentru a nu da gres. Pentru inceput ar trebui sa incercati sa faceti o reteta usoara ce are mai putine ingrediente si condimente pe care le gasiti cu usurinta la market.Daca nu gasiti un sos sau un ingredient anume la magazin trebuie sa va asumati faptul ca inlocuit cu un alt condiment, gustul mancarii va fi cu totul diferit.

Prin urmare nu ar trebui sa inlocuiti ingredientele ci mai bine renuntati la ideea de a gati acea reteta.Marea majoritate a preparatelor chinezesti se fac cu sos de soia care confera un plus de gust si culoare mancarii.Tineti cont de faptul ca condimentele romanesti dispar cu desavarsire gen cimbru, dafin, leustean.

Folositi amidon pentru legarea sosurilor si respectati intru totul timpul de gatire specificat. La chinezi carnea si legumele nu sunt gatite la fel de mult ca si in preparatele romanesti insa ele sunt patrunse indeajuns.Produsele lactate sunt foarte rar folosite iar legumele nu sunt calite in unt, de aceea este recomandat sa nu puneti lapte in sosuri si sa nu inlocuiti branza tofu cu braza telemea.

Merita sa stiti ca in magazinele chinezesti nu o sa gasiti produse lactate precum smantana, mascarpone sau feta, care sunt atat de iubite de catre romani.Iaurturile lor sunt foarte dulci pentur ca au un aport mare de zahar, si sunt consummate ca si desert.Ei au tot felul de branzeturi topite foarte usoare,fara prea multe grasimi, dar care au un gust total schimbat fata de variantele cu care suntem noi obisnuiti.

Si bineintele mancarea chinezeasca vine intotdeauna asezonata cu orezul fiert simplu sau in combinatie cu legume ori taiteti de orez, care sunt atat de indragiti de poporul asicatic.Puteti face acasa aceste garnituri foarte usor daca respectati cu grija ingredientele si o sa vedeti ca sunt foarte gustoase.Daca tineti cont de aceste sfaturi cu sigurata o sa reusiti sa gatiti la fel de bine chinezeste ca si romaneste.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *