X inchide

Cum sa cresti pomi columnari

Toata lumea isi doreste sa aiba fructe proaspete, chiar si cei care stau la bloc. Daca locuiti la casa si aveti propria livada, cu atat mai bine  insa cei care nu au atata spatiu trebuie sa ia in considerare si alte optiuni.Iar daca nu aveti spatiu suficient sau o terasa, puteti creste pomi fructiferi si in ghivece.

Acestia sunt pomii columnari, recomandati special pentru terase, balcoane si alte spatii mici. Au o denumire diferita de pomii fructiferi tocmai pentu ca florile si fructele cresc pe tulpina, si nu pe ramuri si se dezvolta foarte mult in înaltime, in mod diferit fata de pomii obisnuiti. Acestia au un impact vizual deosebit si decoreaza foarte frumos terasele si balcoanele.

Tot ceea ce trebuie sa facetieste sa tineti cont de cateva sfaturi practice si utile care va ajuta sa plantati pomi fructiferi columnari în ghivece.In primul rand, trebuie sa alegeti ghiveciul corect pentru ca pomii columnari se planteaza in givece mici pentru a nu se dezvolta foarte mult radacina. Ghiveciul trebuie ales in funcție de marimea plantei si ar trebui sa aiba diametru de minim 50 cm.

Pomul se aseaza in centrul ghiveciului si trebuie sustinut cu un bat pentru sprijin. Pomul trebuie udat de fiecare data cand pamantul se usuca pentru ca trebuie sa fie in permanenta umed.Desigur ca pentru o dezvoltare armonioasa, planta are nevoie de lumina naturala si nu este bine sa o amplasati aproape de usa sa stea in curent.

Primvara trebuie sa le taiati ramurile noi aparute pentru a le reda forma columnara si este bine sa adaugati compost pentru hranire. Dupa 2 sau 3 ani il puteti transplanta este dar nu inainte de a-i tuned radacinile cele mai robuste.

De asemenea, cand pomii tineri fac prima data fructe trebuie indepartate pentru ca radacinile sa ajunga la maturitate iar planta sa se dezvolte cat mai bine. Daca sunteti iubitori de fructe proaspete si apetisante nu ezitati sa plantati ciresi, pruni sau meri columnari si sa bva bucurati demaretia lor.

Acestia intregesc designul livezilor dar si a teraselor aducand un plus de culoare si armonie vizuala in acel loc.Chiar daca sunteti sceptici la inceput, pentru ca sunteti obisnuiti cu modul in care pomi fructiferi cresc si rodesc este indicat sa plantati si pomi columnari care cu siguranta vor avea o productie de invidiat. Plantati si ingrijiti in mod corect acestia vo rodi corespunzator si va vor incanta prin eleganta si un gust apetisant al fructelor proaspete abia culese.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *