Cum sa ai grija de masina ta electrica pe timpul iernii? Sfaturi esentiale

Iarna, masina electrica sufera de obicei mai mult decat este necesar. Asa cum casele noastre necesita o anumită ingrijire in aceasta perioada a anului, vehiculele, mai ales cele electrice, de asemenea, pentru ca acesta sa functioneze in conditii optime.

Este important sa stii cum sa ai grija de masina ta electrica in timpul iernii, astfel incat sa poti continua sa te bucuri de condus ca si in restul anului. Vantul, ploaia, frigul si zapada fac parte din sezonul de rece, iar daca nu iei masurile de precautie necesare, s-ar putea sa ai o surpriza neplacuta.

Sfaturi esentiale pentru a avea grija de masina ta electrica pe timpul iernii

In cazul mașinilor electrice, temperaturile extreme pot reduce autonomia si pot crește timpii de incarcare. Este o problema serioasa si trebuie sa ai grija de intretinerea bateriei pentru a garanta performanta masinii tale.

Echipamentul electronic din acest tip de masina este inca o provocare, mai ales pentru bateria care trebuie să facă un efort mare pentru a o face sa circule si a furniza energie intr-un mod satisfacator. In cazul in care nu esti chiar convins ca bateria masinii tale poate supravietui iernii, ar fi mai bine sa o schimbi, pentru a evita problemele. Vezi bateriile cu gel pentru vehicule electrice de la Dbsolar.ro si alege-o pe cea potrivita pentru tine.

Ridica stergatoarele de parbriz. Acest element este mai rar mentionat. Cu toate acestea, daca stergatoarele nu funcționeaza corect, poate reduce semnificativ vizibilitatea pe drum. In cazul in care vehiculul tau electric trebuie sa ramana pe strada un timp mai indelungat, ridica stergătoarele de parbriz pentru a preveni lipirea cauciucurilor acestora de geam, pentru ca s-ar putea rupe.

Verifica incalzirea. Este un sistem esential in timpul iernii si este foarte important sa se verifice buna functionare a acestuia. Nu trebuie sa uiti că poate acumula reziduuri si ca murdaria ar putea deveni un element major de colmatare.

Incalzeste habitaclu. Frigul afecteaza autonomia masinii si, pentru a evita pierderea de energie, este indicat sa incalzesti vehicului inainte de a porni. Poti face acest lucru chiar conectat la punctul de incarcare sau o poti seta de la distanta, daca masina ta are aceasta functie.

Cumpara accesorii potrivite special pentru temperaturi scazute. Pe timpul iernii, este necesar sa ai in masina anumite accesorii care iti sunt utile: racletele din plastic, de exemplu, folosite pentru a indeparta gheata, o patura, o lopata, o lanterna, lanturi sau material antiderapant.

Atentie la cauciucuri: exista producatori care ofera anvelope specifice de iarna pentru masinile electrice si este un aspect important pentru siguranta ta la volan.

Ai grija de lumini. Iarna, vizibilitatea poate fi redusa semnificativ din cauza cetii, ploii sau pur si simplu pentru că sunt mai puține ore de lumină. Inainte de a porni pe drum, verifica daca toate luminile vehiculul tau electric functioneaza cum ar trebui. Este important sa vezi si sa fii vazut.

Acum, dupa ce ai aflat cum trebuie sa ai grija de vehiculul tau electric, te poti bucura si de frumusetea sezonului rece, de zapada si bucuria celor mici, fara sa duci grija masinii.

Sursa foto: Pixabay.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *