Cum puteti sa va extindeti infrastructura IT actuala

Pe masura ce afacerea dvs. creste, creste si nevoia de stocare, latime de banda si memorie. Dar ce faci atunci cand actuala infrastructura IT nu poate face fata cererii? Urmatoarele sunt cateva modalitati de a va extinde infrastructura IT actuala fara a pierde banca.

O modalitate de a va extinde infrastructura IT actuala este sa utilizati un furnizor de cloud public. Cu o solutie de cloud public puteti adauga rapid si usor spatiu de stocare, latime de banda si memorie atunci cand aveti nevoie. In plus, platesti doar pentru ceea ce folosesti, deci este o solutie rentabila.

Necesitatea extinderii

Pe masura ce afacerea dvs. creste, creste si cererea pentru infrastructura dvs. IT. Mai multi angajati au nevoie de acces la date si aplicatii, clientii se asteapta la servicii mai rapide, iar noile reglementari pot necesita masuri de securitate suplimentare. Toate acestea necesita hardware, software si latime de banda suplimentara. O extindere a infrastructurii dumneavoastra IT va poate ajuta sa indepliniti aceste cerinte si sa va mentineti afacerea sa functioneze fara probleme.

Exista cateva lucruri de luat in considerare atunci cand va extindeti infrastructura IT. In primul rand, trebuie sa identificati zonele care necesita cea mai mare atentie. Observati multe blocaje in reteaua dvs.? Incarcarea anumitor aplicatii dureaza prea mult? Abordarea acestor probleme va ajuta la imbunatatirea performantei si va va asigura ca extinderea dvs. este capabila sa faca fata cererii crescute.

De asemenea, trebuie sa luati in considerare capacitatea atunci cand va extindeti infrastructura IT. Daca adaugati o multime de utilizatori sau date noi, veti avea nevoie de mai mult spatiu de stocare si putere de procesare.

Cum se obtine extinderea: optiuni si costuri

Pe masura ce afacerile cresc, creste si cererea de tehnologie. Intrebarea devine apoi cum sa va extindeti infrastructura IT actuala pentru a sprijini aceasta crestere. Iata cateva optiuni de luat in considerare:

1. Cresteti capacitatea sistemului dvs. existent. Acest lucru se poate face prin actualizarea hardware-ului, cum ar fi adaugarea mai multor RAM sau spatiu de stocare. Daca aveti un sistem bazat pe cloud, este posibil sa puteti creste nivelul de abonament pentru a obtine mai multe resurse.

2. Adaugati sisteme suplimentare. Daca afacerea dvs. creste rapid, poate fi necesar sa adaugati un sistem complet nou pentru a tine pasul cu cererea. Acesta poate fi un al doilea server, un SAN (retea de stocare) sau un alt tip de sistem cu totul.

3. Externalizati unele sau toate nevoile dvs. IT. Pentru companiile care nu au resursele interne pentru a-si sustine propria infrastructura IT, externalizarea este o optiune excelenta.

Beneficiile extinderii

Pe masura ce afacerea dvs. creste, creste si cererea pentru infrastructura dvs. IT. Mai multi utilizatori, mai multe dispozitive si mai multe date pot duce rapid la o retea coplesita. O extindere a infrastructurii dvs. IT este cea mai buna modalitate de a face fata cresterii si de a va mentine afacerea functionala fara probleme. Iata cateva beneficii ale extinderii infrastructurii IT:

• Capacitate crescuta – O extindere va va oferi capacitatea suplimentara de care aveti nevoie pentru a suporta o utilizare sporita fara a va supraincarca sistemul.

• Performanta imbunatatita – Cu o infrastructura mai mare, puteti distribui mai uniform volumul de lucru si puteti imbunatati performanta generala.

• Flexibilitate mai mare – Adaugarea de noi componente la infrastructura dumneavoastra va va permite sa o adaptati mai bine la nevoile specifice ale afacerii dumneavoastra. Acest lucru poate duce la o eficienta imbunatatita si la reducerea costurilor.

Riscurile de a nu va extinde

Atunci cand companiile nu isi extind infrastructura IT, risca sa nu poata tine pasul cu concurenta, sa ramana in urma in inovare si sa piarda clienti.O companie care nu reuseste sa-si extinda infrastructura IT va pierde, de asemenea, oportunitati de inovare. Noua tehnologie poate ajuta o companie sa-si imbunatateasca procesele si sa dezvolte noi produse si servicii. Fara acces la cele mai recente instrumente si sisteme, o companie va fi blocata folosind metode vechi, in timp ce concurentii sai avanseaza.

Cum va poate ajuta in acest caz stocarea datelor in cloud public

Cand vine vorba de stocarea datelor in cloud, exista o serie de optiuni disponibile. O optiune este utilizarea stocarii in cloud public. Aceasta poate fi o optiune excelenta pentru companiile care doresc sa-si extinda infrastructura IT actuala. Iata cateva dintre beneficiile utilizarii stocarii publice in cloud:

1. Stocarea in cloud public este flexibila si scalabila. Aceasta inseamna ca intreprinderile isi pot creste sau reduce cu usurinta capacitatea de stocare, dupa cum este necesar.

2. Stocarea in cloud public este, de asemenea, foarte fiabila. Acest lucru se datoreaza faptului ca datele sunt stocate pe mai multe servere, deci daca un server se defecteaza, datele vor fi in continuare accesibile de pe un alt server.

3. Stocarea in cloud public este, de asemenea, foarte sigura. Acest lucru se datoreaza faptului ca datele sunt criptate si stocate intr-o locatie sigura.

4. Stocarea in cloud public este, de asemenea, foarte rentabila.
Profitand de aceste diferite optiuni de extindere, va puteti mentine infrastructura IT actuala si puteti face fata cerintelor in continua schimbare ale afacerii dvs.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *