Cum influenteaza oxidantul vopsitul parului?

In ziua de astazi, foarte multe femei isi vopsesc podoaba capilara pentru a arata cat mai bine si a se simti minunat. Totusi, daca va colorati parul acasa trebuie sa tineti cont de cateva detalii care va ajuta sa obtineti rezultatul dorit. Colorarea parului acasa necesita mai multe cunostinte de baza. Desi alegerea vopselei se face in functie de nuanta dorita, alegerea oxidantului poate fi o adevarata provocare.

Pentru a nu gresi, este important sa cunosti diferentele dintre oxidantul de 3%, 6%, 9% si 12%. In acest fel, vei putea obtine nuanta potrivita fara sa fie nevoie sa mergi la salon. Vopsirea parului este o varianta mult mai accesibila ca pret deoarece nu mai platiti manopera. Seturile de vopsea care se gasesc in magazine pot ajuta, dar, pe termen lung, pot afecta sanatatea parului.

Asadar, cea mai buna varianta este utilizarea unei vopsele profesionale, care poate fi achizitionata de la centrele specializate. Oxidantul trebuie ales in functie de tipul de par. Principalele tipuri de oxidant sunt cele de 3%, 6%, 9% și 12%, dar se pot gasi si oxidanți de 1,9%, 3,5%, 4 sau alte procente care sunt apropiate de aceste valori.

Cel de 1,9% este extrem de rar utilizat pentru ca nu are putere de deschidere si poate fi folosit on cazul unui par extrem de fragil. Cel de 3,5% este putin mai puternic decat cel de 3%, la fel si cel de 4%. Oxidantul de 3, cunoscut si ca 10 volume, deschide cuticula cat sa permita penetrarea usoara a cuticulei de par, ceea ce faciliteaza actionarea vopselei. Acest tip nu are putere de deschidere si nu este recomandat persoanelor care au multe fire albe.

Oxidantul 10 volume nu este agresiv cu parul si ajuta la o colorare uniforma si este bun pentru cele care isi doresc o nuanta mai inchisa decat cea pe care o au deja. Nu este la fel de agresiva cu scalpul si este ideala pentru cele care au o piele mai sensibila.

Oxidantul de 6% este cunoscut ca 20 volume si are o concentratie de perioxid de hidrogen de 6%, dubla fata de oxidantul de 3%. Acesta are puterea de a deschide nuanta naturala cu un ton, maxim 2. Pentru cele care au multe fire albe, 20 volume este alegerea perfecta daca nu-si doresc o schimbare a culorii si doresc sa-si pastreze nunata cat m ai apropiata de culoarea naturala.

Acesta este si motivul pentru care este cel mai des utilizat oxidant, mai ales pentru vopsirea de acasă. Totusi, uneori acesta poate da tonuri portocalii sau galbene parului, in special pe radacina. Efectul este perfect normal, deoarece la fel se intampla si in cazul decolorarii.

Oxidantul de 9% nu este deloc bland cu parul sau ușor de folosit. Cunoscut si ca 30 volume, poateadeschide părul cu pana la trei nuante. Este ideal pentru cele care au albit aproape in totalitate dar prezinta un risc de supraprocesare si poate chiar sa explodeze cuticula de par. Nu va speriati ca aceste situatii au loc doar daca parul a fost extrem de agresat de-a lungul timpului. In cazul vopsirii cu aceste oxidant este strict interzisa folosirea de folie de aluminiu, pentru a evita excesul de caldura

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *