Corpuri de iluminat care pot transforma orice spatiu banal intr-unul elegant

Indiferent de tipul de spatiu, iluminarea buna este o necesitate pentru a-l transforma intr-un loc elegant si primitor. Corpurile de iluminat pot fi folosite pentru a crea atmosfera, adaugand in acelasi timp o nota de lux oricarei incaperi. Exista diverse tipuri de corpuri de iluminat care pot fi folosite pentru a crea atmosfera dorita. In acest articol, vom discuta despre cum sa alegeti iluminatul potrivit pentru spatiul dvs. si ce tipuri de corpuri de iluminat ar trebui sa folositi.

Poate doriti sa luati in considerare factori precum dimensiunea, stilul, forma si materialul atunci cand selectati un corp de iluminat pentru alegerea dvs. speciala. Numarul de becuri utilizate in corpul de iluminat are, de asemenea, un efect asupra aspectului general al spatiului dvs. Ar trebui sa tineti cont de locul in care planuiti sa amplasati corpul de iluminat: langa pereti sau in zone deschise? In plus, decideti daca aveti nevoie de variatoare sau comutatoare cu setari de luminozitate reglabile, in functie de preferinta sau chiar de ocazie.

Tipuri de corpuri de iluminat

Corpurile de iluminat sunt eroii necunoscuti ai designului casei. Acestea pot da tonul pentru o camera, oferind in acelasi timp o solutie practica pentru nevoile dvs. de iluminat. Dar nu exista un singur tip de corpuri de iluminat care sa functioneze in fiecare spatiu. Diferitele tipuri de corpuri se potrivesc mai bine cu diferite incaperi si medii, iar alegerea celui potrivit poate face toata diferenta atunci cand vine vorba de a transforma orice spatiu intr-unul elegant.

Candelabre

Candelabrele sunt cel mai popular tip de corpuri de iluminat in decorul casei. Aceste piese spectaculoase transforma instantaneu orice spatiu intr-unul luxos si elegant. Indiferent daca alegeti un candelabru antic sau unul cu design modern, aceste piese fac o declaratie si pot fi folosite pentru a crea un aspect unic pentru orice camera.

Candelabrele vin in mai multe stiluri si dimensiuni, asa ca este usor sa gasiti unul care sa se potriveasca nevoilor si esteticii dvs. De la modele traditionale si rustice pana la candelabre moderne si elegante cu aspect ultra-modern, exista destule variante care sa se potriveasca oricarei scheme de decorare. In plus, atunci cand sunt asociate cu alte tipuri de corpuri de iluminat, cum ar fi aplice de perete si lampi de masa, acestea pot evidentia cu adevarat cel mai bun stil de design interior.

Aplice de perete

Aplicele de perete sunt corpurile de iluminat perfecte pentru a adauga o nota de sofisticare, dar ofera si un iluminat functional care poate fi folosit in orice zona a casei sau a biroului. Aplicele de perete vin intr-o mare varietate de modele, materiale si finisaje, ceea ce face usor sa gasiti ceva care sa completeze decorul dvs. existent. Indiferent daca aveti nevoie de iluminare suplimentara pentru activitati orientate spre sarcini sau daca doriti doar sa creati o atmosfera primitoare in camera dvs. preferata, aplicele de perete ofera solutia ideala. Aplicele de perete sunt versatile si pot fi folosite aproape oriunde – de la hol pana la dormitor si chiar si afara, pe terasa. Acestea ofera atat iluminare generala, cat si iluminare de accent, astfel incat sa puteti alege cata lumina este necesara pentru fiecare zona sau activitate.

Lampi de podea si de masa

Lampile de podea si de masa sunt o parte esentiala a oricarui decor acasa. Nu numai ca ofera lumina functionala, dar dau si tonul si stilul unei camere. Fie ca doriti sa faceti o declaratie cu un corp de iluminat indraznet sau sa adaugati accente subtile de iluminat, aceste piese pot fi folosite pentru a va transforma spatiul intr-unul elegant si primitor. Lampile de podea vin in tot felul de forme, dimensiuni si stiluri, asa ca exista ceva pentru orice gust si buget. Lampile de masa sunt adesea folosite ca lumini de noptiera sau plasate pe mesele din apropierea zonelor de relaxare.

Sfaturi pentru alegerea unui corp de iluminat

In primul rand, luati in considerare dimensiunea si stilul camerei dvs. Daca aveti un spatiu mare deschis, atunci alegeti corpuri de iluminat indraznete, care vor avea un impact mare. Pentru incaperile mai mici, optati pentru dispozitive subtile si delicate, care nu vor coplesi zona. De asemenea, este esential sa tineti cont de locul exact pe care doriti sa plasati corpul de iluminat, astfel incat sa va puteti asigura ca exista o distanta adecvata fata de orice alte articole sau mobilier pentru a preveni aspectul aglomerat.

In final, corpurile de iluminat pot fi o modalitate excelenta de a adauga o nota de lux oricarui spatiu. Nu numai ca pot oferi lumina necesara pentru sarcinile de zi cu zi, dar pot face orice camera sa arate mai frumoasa si mai primitoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *