Cele mai bune statiuni pentru schi din Europa

Iubitorii sporturilor de iarna abia asteapta sa soseasca acest sezon in care se pot bucura din plin de partiile de schi.

Topul celor mai bune statiuni din Europa arata astfel : Courchevel – Franta, Zermatt – Elvetia, Cortina D’Ampezzo – Italia, St. Anton am Arlberg- Austria si Zugspitze – Germania. Cele mai bune statiuni de schi de la noi din tara sunt : Sinaia, Poiana Brasov, Predeal, Straja si Ranca. Statiunile de schi din Alpi si Dolomiții Europei sunt foarte renumite pentru partiile superbe dar si pentru satele alpine extrem de frumoase.

In muntii Italiei, Frantei, Elvetiei si Austriei se afla cele mai bune statiuni de schi din intreaga lume. Fiecare statiune ofera privelisti minunatre care iti taie respiratia. Cu siguranta merita sa ajungeti in aceste statiuni remarcabile din Franta, Elvetia, Austria, Italia si Germania.

1. Courchevel – Franta

Este cea mai mare si cunoscuta statiune care mai poarta denumirea de Les Trois Vallées si formeaza cel mai mare domeniu de schi din Europa. Are 150 de kilometri de partii alpine si 60 de teleschiuri, care fac legatura intre 600 de kilometri de partii de schi si patru ghetari. Statiunea cuprinde 10 varfuri, cu altitudini de peste 2.500 de metri. Acesta este locul perfect pentru avansati dar si pentru incepatori si intermediari.

2. Zermatt – Elvetia

Are un teren schiabil ce se intinde la altitudini de pana la 3.900 de metri, fiind cea mai inalta zonă de ski din Alpi. Zermatt impresioneaza prin marimea versantilor muntilor din jurul sau. Muntele Matterhorn ofera un peisaj impresionant si cuprinde o mare parte din sistemul de trasee de 350 de kilometri conectat la Zermatt. Pistele sale lungi va pot duce chiar si pana la locul cazarii. Matterhorn Glacier Ride este cea mai inalta telecabina 3S din lume si poate transporta 2.000 de schiori pe ora pana sus la ghetar. Fiind la o altitudine de 3.883 de metri, pe ghetar se poate schia pe tot parcursul anului.

3. Cortina D’Ampezzo – Italia

Situată în Dolomiții italieni, cele cinci vârfuri zdrențuite ale Cinque Torri oferă orașului Cortina D’Ampezzo un cadru frumos, precum și un teren de schi superb. După ce aici s-au ținut Jocurile Olimpice de iarnă din 1956, Cortina a devenit, timp de mulți ani, stațiunea preferată de iarnă a schiorilor. Deși acum are o clientelă mult mai variată, încă mai are magazinele șic și locurile de divertisment foarte elegante. Aproximativ jumătate din terenul schiabil este intermediar ca dificultate și există o mulțime de pârtii și pentru începători. Pe lângă schiul alpin, Cortina oferă kilometri de trasee pitorești de schi fond, o pistă de bob iluminată noaptea și patinoarul olimpic pentru patinatori. Așadar, se află sus în topul celor mai bune stațiuni pentru schi din Europa și din lume.

4. Anton am Arlberg, Austria

Aceasta regiune ofera piste dificile care reprezinta adevarate provocari pentru experti. Cea mai lunga pista din St. Anton este Valluga cu o diferenta de cota de 1.347 metri.

Chiar si partiile marcate cu rosu sunt mult mai dificile decat pistele aflate in in alte statiuni alpine. Aceasta statiune vine cu 200 de optiuni pentru schiorii experimentati. Teleschiurile fac legatura intre St. Anton si partiile de schi de pe cealaltă parte a Pasului Flexen, de unde se poate ajunge in principalele statiuni din Arlberg. Un nou circuit spectaculos de 85 de kilometri, Run of Fame, ofera schiorilor posibilitatea de a se deplasa prin intreaga zona de schi Ski Arlberg.

5. Zugspitze – Germania

Zugspitze are o inaltime de 2.962 de metri, fiind cel mai îinalt munte din Germania. De pe varful sau se vede o panorama de 360 de grade care ajunge pana la 250 de kilometri si include varfuri muntoase din 4 tari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *