Cele mai adanci lacuri din lume

Doritorii de experimente tari si cei care iubesc cu desavarsire natura sunt mereu in cautarea unei experiente deosebite. Acestia vor sa viziteze cat mai multe locuri de atractie, unice in felul lor iar cele mai adanci lacuri din lume reprezinta o reala provocare pentru ei.

Lacurile sunt o atractie turistica de exceptie iar topul celor mai adanci lacuri din lume atrage tot mai multi iubitori de adrenalina. Lacuri artificiale sau glaciare, toate au propriile legende care le-au facut faimoase.Unele lacuri aflate in locuri mai refugiate au ramas intacte si continua sa atraga interesul turistilor, fiind locurile cele mai ravnite de toti cei care iubesc ineditul. Acestea sunti ireal de frumoase iar apa lor lina si transparenta va incanta simturile. Aflate intr-un decor de vis, inconjurate de natira emana un plus de liniste interioara si relaxare deplina.

Iata care sunt cele mai adanci lacuri din lume:

1.Lacul Baikal

Lacul Baikal se afla in Siberia si ocupa locul de top in acest clasament, avand o adancime de 1637 m. Acest lac a aparut cu 30 de milioane de ani si totusi si-a pastrat unicitatea in timp.Lacul Baikal este intins pe o suprafata mare si contine a cincea parte din intreaga cantitate de apa dulce a lumii, adica 23000 de km cubi. Denumirea acestui lac in limba locului, inseamna ocean, dat fiind faptul ca este absolut impresionant si impunator in acelasi timp ca si suprafata si adancime.

Aflat in Siberia, acest lac este aproape tot timpul inghetat iar in timpul verii cand nu este in totalitate inghetat, astfel ca nimeni nu se incumeta sa intre in apele sale de temut. Lacul este foarte limpede si curat remarcandu-se printr-o transparenta rar intalnita, care incanta turistii. Foarte multi aleg Baikal-ul ca si o destinatie de vacanta, chiar daca aici uita de plaja si inot pentru ca locatia este cu adevarat deosebita.

2.Lacul Tanganyika

Lacul Tanganyika a fost descoperit in Africa de catre 2 exploratori britanici Richard Burton si John Speke in mod intamplator. Acest lac are adancimea de 1.470 m, fiind totodata si cel mai adanc lac de apa dulce din acest continent si al doilea lac din intreaga lume. In lac se afla nenumarate creaturi gigantice dar si plante acvatice impresionante.

3.Marea Caspica

Este cel mai mare lac cu apa sarata de pe planeta si este de fapt, o mica parte a Oceanului Tethys, fiind adanc de 1.025 de metri. In Marea Caspica se afla resurse importante de petrol si gaz, ceea ce inseamna ca este extrem de bogata.Combinatia dintre plajele de nisip, apele minerale si namolurile binefacatoare ofera turistilor conditii favorabile atat pentru relaxare cat si pentru tratament. Industria turistica este deosebit de dezvoltata in aceasta zona.

4.Lacul Vostok

Lacul Vostok are o adancime de 1000 de m si se afla in Rusia intr-un loc ascuns, sub gheata din Antarctida, mai precis la 3.962 m adancime. Cei care prefera frigul si vor sa viziteze Rusia, aleg ca destinatie si statiunea Vostok si sunt interesati sa vada si acest lac glaciar impunator.

5.Lacul O’Higgins-San Martin

Se afla in Patagonia, este cel mai adanc lac din toata America si ocupa locul 5 in topul celor mai adanci lacuri de pe glob.Are o adancime de 836 de metri, are 8 brate lungi si o apa de nuanta albastra, din cauza ca aici se afla foarte multe roci.Daca aveti ocazia sa vizitati cele mai adanci lacuri din lume cu siguranta o sa fiti impresionati de tot ceea ce ati vazut, dat fiind faptul ca sunt locuri care ii uimesc chiar si pe turistii mai experimentati.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *