X inchide

Ce trebuie sa stii despre bransamentele electrice?

Racordarea la o retea electrica necesita in mod implicit proiectarea si realizarea de bransamente electrice. Pentru ca acest lucru sa fie posibil trebuie sa colaborati cu electricieni autorizati ANRE si sa detineti toate actele necesare pentru demararea procesului de bransare.

Bransamentele se proiecteaza doar pe baza documentelor depuse la operatorul de distributie electrică de care apartineti.Bransamentele electrice se clasifica in functie de diferite aspecte iar clientii sunt cei care decid tipul de bransament ales.

Iata care sunt actele necesare pentru lucrarile de bransare:

  • cerere de racordare
  • I./C.U.I.
  • act de proprietate (certificat urbanism/autorizație de construire/CF construcție/adeverință primărie)
  • plan de incadrare zonala
  • plan de situatie al obiectivului respectiv.

Inainte de inceperea lucrarilor de bransare, clientii trebuie sa completeze anumite cereri si sa depuna dosarul complet la institutiile necesare. Echipa Electrocoserv va ofera un real ajutor in acest sens si va ajuta cu toate demersurile privind racordarea la reteaua electrica de distributie.

Rolul lor este sa va ajute sa va clarificati situatia existenta si sa fiti bine informati asupra pasilor de urmat. Nu se incepe lucrarea pana cand dumneavoastra nu va dati acordul final.Echipa care se ocupa de bransamente electrice este in permanenta alaturi de clienti si le sustine obiectivele. Electricienii va tin la curent cu tot ceea ce se intampla incepand de la procesul de racordare la retea si pana la distributia energiei electrice.

Procedurile de bransare sunt elaborate de catre Autoritatea de Reglementare in domeniul Energiei, cunoscuta sub precurtarea de ANRE.  Fie  sunteti un client rezidential sau juridic, trebuie sa urmati aceeasi pasi in procesul de racordare la reteaua de distributie a energiei electrice.In cazul unui bransament monofazat, defectiunile aparute afecteaza o singura faza. In cazul unui bransament trifazat, celalalte doua faze vor fi in continuare alimentate cu curect electric dupa aparitia unei defectiuni nedorite.

Avantajul unui bransament trifazat este ca in zonele in care exista probleme cu nivelul tensiunii pe o anumita faza, exista posibilitatea ca receptoarele sa fie alimentate pe celelalte doua faze.Atunci cand solicitati o bransare operatorul de distributie va tine cont de puterea necesara pentru a alimenta aparaturile existe in casa.

Este bine de stiut faptul ca operatorul de distributie nu va acorda un bransament trifazat cu puteri mai mari de 30kW din reteaua electrica existenta langa o proprietate.Aceasta regula este valabila si in cazul retelelor electrice aeriene, care nu permit racordarea unor consumatori cu puteri mai mari de 30kW. Trebuie sa tineti cont de acest aspect inainte de a va cumpara o centrala electrica care necesita o putere mai mare decat 30kW, pentru ca va aflati in imposibilitatea de a o putea folosi.

Iata care sunt avantajele unor bransamente electrice monofazate :

  • Costuri de racordare mai mici
  • Costuri de realizare a instalatiei de interior mai mici

Beneficiile unor bransamente trifazate sunt :

  • Permit puteri mai mari de 11kVA (~9,9kW)
  • Permit utilizarea receptoarelor trifazate
  • Calitate inalta a energiei electrice

Accesati site-ul online electrocoserv.ro pentru a solicita ajutorul specialistilor in ceea ce privesc lucrarile de bransamente electrice si nu numai.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *