Ce sunt probioticele si de ce sunt importante pentru organism ?

Probioticele contin bacterii sau drojdii vii si bune care se afla in mod natural in corp. In organismul uman se gasesc atat bacterii bune, cat si bacterii rele. In momentul in care corpul sufera o infectie, exista mai multe bacterii rele iar sistemul imunitar are de suferit. Bacteriile bune ajută la eliminarea bacteriilor rele si restabilesc echilibrul din organism. Probioticele reprezinta o modalitate prin care se adauga bacterii bune în corp.

Aportul de probiotice poate fi luat din suplimente sau din alimente. Iaurtul contine probiotice. Bacteriile bune ajuta la mentinerea sanatatiisi faciliteaza o buna functionalitate interna. Acestea lupta in mod eficient impotrriva bacteriilor rele daca sunt prea multe.Probioticele fac legatura intre bacteriile bune si corp. Acestea conlucreaza pentru a mentine corpul sanatos. Corpul contine o multime de microbi, bacterii, ciuperci, virusi. In acest sens, fiecare persoana are un continut unic.

Cel mai frecvent loc unde se afla microbii benefici este intestinul si alte locatii cum ar fi: gura, vaginul ,tractul urinar, pielea si plamanii. Scopul probioticelor este de a mentine un echilibru sanatos in corp. Bacteriile buna functionare a sistemului imunitar si ajuta la indepartarea inflamatiilor.

Exista mai multe tipuri de bacterii care pot fi considerate probiotice, dar cele mai comune se pot gasi in magazine. Acestea sunt: Lactobacillus Bifidobacterium Cel mai comun tip de drojdie care se găsește în probiotice este Saccharomyces boulardii. Consumul de probiotice ajuta la diferite afectiuni cum ar fi : diaree, sindromul colonului iritabil , infectii urinare, boli gingivale, intoleranta la lactoza, eczeme, infectii respiratorii.

Consumul de alimente si bauturi cu probiotice creste numarul de microbi buni din corp. In acest sens, sunt indicate alimentele fermentate si-anume iaurtul si muraturile sau kefir. Poti adauga de asemenea, probiotice in dieta prin suplimente alimentare care nu au nevoie de prescriptie medicala. Acestea pot fi sub forma de pastile, pulberi, lichide Consumand in mod regulat alimente ce contin probiotice iti sustii o stare de sanatate optima.

Probioticele hranesc de fapt microorganismele din intestin, reprezentand practic o „sursa de hrană” pentru bacteriile bune. Probioticele includ inulina, pectina si amidonul rezistent si sunt in general considerate sigure. Totusi exista unele riscuri astfel ca daca suferi de o afectiune medicala care slabeste sistemul imunitar sau ai fost operat de curand nu este indicat sa le consumi.

In aceste situatii exista riscul sa apara unei infectii, sa dezvolti rezistenta la antibiotice. Probioticele sunti oricum mai bune decat antibioticele. Medicamentele antibiotice au rolul de a combate o infectie. Acestea omoara bacteriile rele, dar elimina si bacteriile bune din corp. Asa se explica faptul ca unele persoane fac diaree dupa administrarea cu antibiotice.

In cazul celor care au un sistem imunitar mai bun bacteriile bune preiau controlul si le elimina pe cele rele. In timpul administrarii unui antibiotic este indicat consumul de probiotice pentru a nu fi distruse bacteriile bune si pentru a nu slabi sistemul imunitar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *