Ce semnificatie au florile de zambila

Zambila este cea mai frecvent cultivata planta ornamentala de gradina, care poate fi folosita si ca planta de interior. Este foarte versatila putand fi aranjata atat intr-un buchet, cat si intr-o vaza din sufragerie, impodobind atmosfera cu mirosul si culoarea sa. S-ar putea sa te fi intrebat si tu la un moment dat daca aceasta minunata floare are o semnificatie mai larga. Plantata toamna, zambila este o planta puternica, cu crestere viguroasa, care are un simbolism puternic in viata noastra de zi cu zi.

Ce simbolizeaza floarea de zambila?

Fiecare floare are propria sa semnificatie speciala, iar zambilele nu fac exceptie. Cu aspectul lor frumos si aroma imbatatoare, poti presupune ca zambilele sunt flori excelente pe care sa le oferi persoanei dragi ca semn al afectiunii tale.Nu te grabi totusi cu concluziile. Aceste plante sunt cunoscute si ca un simbol al geloziei. Desi originile acestui simbol sunt necunoscute, ar trebui sa fii atent atunci cand dai o zambila galbena, in special, deoarece poate indica ca esti gelos pe succesul cuiva.

Cu toate acestea, zambilele pot fi folosite si pentru a simboliza tristetea sau sinceritatea, facandu-le o alegere buna in aranjamentele funerare. De asemenea, primii victorieni considerau zambila ca fiind un simbol al activitatilor sportive, asa ca, pot fi utile si ca buchet de sarbatoare intr-un cadru festiv.

Ce inseamna zambila albastra?

Se spune ca floarea de zambila albastra reprezinta constanta si sinceritatea.

Ce simbolizeaza floarea de zambile violet?

Violetul este folosit in general pentru a simboliza regalitatea si spiritualitatea. De asemenea, pot simboliza si tristetea, iar ocazional iertarea. O zambila mov este o floare buna de oferit cuiva care nu merita doar respectul, ci si recunostinta.

Ce simbolizeaza zambilele albe?

Albul simbolizeaza de obicei inocenta si puritatea. Are si conotatii religioase, ceea ce are sens atunci cand consideri ca a da cuiva o zambila alba inseamna ca te rogi pentru el.

Ce simbolizeaza o zambila roz?

Rozul este o culoare distractiva si plina de viata, care simbolizeaza un timp de joaca. Poate fi folosit si pentru a reprezenta dragostea amicala, prieteneasca. De obicei nu sunt oferite ca un gest romantic, insa puteti folosi buchete de zambile pentru a infrumuseta decorul oricarui cadru din locuinta dvs.

Care este semnificatia unei flori galbene de zambile?

Inca o data, ai grija cand dai cuiva o floare galbena de zambile! Simbolizeaza gelozia si nu vrei sa transmiti cuiva mesajul gresit. Totusi, la fel ca o zambila rosie, un buchet de zambile galbene poate fi folosit cu usurinta pentru a va decora casa.

Care este mesajul ascuns al florii de zambila?

Conform mitologiei grecesti, zambilele si-au primit numele din legenda greaca a unui tanar frumos pe nume Hyakinthos. Ucis de Zephyr, zeul vantului de vest, Hyakinthos este un erou mitologic clasic. Se presupune ca Zephyr a luptat pentru a cuceri atentia tanarului fiind gelos pe, Apollo, care de asemenea dorea sa-l castige de partea sa pe tanar.

La un moment dat cand Apollo il invata pe tanarul Hyakinthos sa arunce discul, Zephyr se umple de gelozie si sufla furios o rafala de vant spre Apollo, insa acesta nu face decat sa trimita discul inapoi inspre Hyakinthos ucigandu-l. Din sangele care a curs, in acel loc a rasarit o floare, iar Apollo numeste aceasta floare dupa numele baiatului. Prin aceasta moarte tragica, zambila simbolizeaza izvorul vesnic al vietii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *